Волоські горіхи

Корисні, але не для всіх: людям з якою хворобою заборонено їсти волоські горіхи

Depositphotos

Їх організм не здатен перетравити продукт

Волоські горіхи володіють багатьма корисними властивостями, проте людям, які страждають на одну хворобу, цей продукт категорично заборонено їсти. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на Parade.

За словами лікарів, волоські горіхи мають у своєму складі велику кількість альфаліноленової кислоти – речовини з високим вмістом омега-3. Крім того, вони володіють протизапальною дією, підтримують серцево-судинну, шлунково-кишкову та ендокринну системи, а також сприяють здоров’ю кишечника та мозку. Наявність омега-3 жирних кислот може покращити рівень холестерину, а антиоксиданти можуть зменшити окислювальний стрес. 

Однак, є певна категорія людей, яким бажано відмовитися від споживання горіхів. Йдеться про тих, хто страждає на хворобу нирок.

"Ознаки захворювання нирок включають більш часте сечовипускання, сухість шкіри, криваву або пінисту сечу, м’язові судоми та набряки ніг", – йдеться у матеріалі.

Річ у тім, як пояснюють експерти, у горіхах містяться калій і фосфор, які організм людей з хворобою нирок не здатен нормально перетравити. 

"Ключовим моментом тут є те, що нирки допомагають підтримувати рівень фосфору та калію в нормі. Однак, на жаль, хворі на пізні стадії і діалізні пацієнти не мають такої розкоші, тому вони піддаються високому ризику надмірно високих рівнів цих двох елементів", – кажуть експерти.

Раніше "Дивогляд" повідомляв, як вживання огірків і яблук зі шкіркою призводить до розвитку раку печінки.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ