Овочі та фрукти

Миття недостатньо: як вживання огірків і яблук зі шкіркою призводить до розвитку раку печінки

Engin Akyurt / Unsplash

Особливо це стосується яблук і огірків

Вчені з Китаю провели нове дослідження і довели, що миття фруктів і овочів зі шкіркою не достатньо, щоб добре очистити їх. Адже, шкідливі мікроби та пестициди, які там містяться, можуть призводити до раку печінки. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на Daily Mail. 

Особливо, за словами експертів, це стосується таких продуктів, як яблука та огірки. 

"Ризик потрапляння пестицидів із фруктів не можна уникнути простим миттям, крім очищення від шкірки. Ми вважаємо, що очищення від шкірки може ефективно уникнути небезпеки пестицидів в епідермісі шкірки фруктів і біля епідермальної м’якоті, тим самим зменшуючи ймовірність проковтування пестицидів", – кажуть вчені. 

У рамках свого дослідження дослідники обприскали фрукти пестицидами тирамом і карбендазимом. Після цього мили продукти звичайним способом, як це робить багато людей. У результаті виявилося, що до кінця видалити залишок обробних речовин не вдалося. 

Вчені підсумували, що саме карбендазим підвищує ризик розвитку раку печінки, викликає головний біль, нудоту, а також проблеми з рухами. Тирам пов’язаний з проблемами розвитку ненароджених дітей і подразнює шкіру.

Раніше "Дивогляд" повідомляв, що науковці назвали головну страву, яка захищає організм від хвороби Паркінсона.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ