Науковці закликають уникати такого способу харчування
Науковці зі США встановили, що фаст-фуд є ще більш небезпечним, ніж вважалося раніше. Детальніше про це розповідає "Дивогляд" із посиланням на Nourish.
Учені провели дослідження, під час якого проаналізували дані про дієту понад 4 тис респондентів. Також врахували й показники ожиріння печінки у добровольців. Науковці встановили у пацієнтів неперервний зв'язок між тягою до фаст-фуду і виникненням жирової хвороби печінки.
Як показали результати дослідження, близько 30% респондентів отримували 20% денної норми калорій саме з фаст-фуду (гамбургери, картопля фрі, піца тощо).
Науковці наголосили, якщо людина з діабетом або ожирінням отримує принаймні одну п'яту і більше калорій з фаст-фуду, то у неї рівень жиру в печінці буде значно вищий, ніж у тих, хто майже не вживає його.
Пацієнтів закликають уникати такого способу харчування і надавати перевагу "чистій" і простій їжі. Регулярне вживання фаст-фуду спровокує ожиріння печінки, що у свою чергу призведе до неалкогольного цирозу та раку.
"Якщо люди їдять один раз на день у ресторані швидкого харчування, вони можуть думати, що не завдають шкоди. Однак, якщо цей один прийом їжі становить хоча б одну п’яту їх денних калорій, вони ризикують своєю печінкою", – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що жінка назавжди відмовилася від фаст-фуду, коли побачила 5-річний чізбургер.
Дивіться також відео 5 каналу: Новий союз між поляками та українцями – зітканий мільйонами рук, сердець, сліз | Особливий погляд
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.