Насіння має як позитивні, так і негативні якості
Дослідники розповіли про наявність у кісточках кавуну вітамінів і мінералів, які несуть користь нашому здоров'ю. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на International Research Journal of Pharmacy.
За словами вчених, у цьому насінні є багато магнію, цинку, заліза, вітамінів групи В і ненасичених жирних кислот. Також відомо про наступні якості насіння:
- допомагає людському організму боротися з бактеріальними та грибковими інфекціями
- позитивно впливає на здоров'я, якщо у людини шкірна, харчова чи респіраторна хвороба.
- втамовує біль і протидіє різним запаленням
Як розділити м'якоть і насіння:
- Вийміть насіння з кавуна та дайте йому висохнути, після чого його треба обсмажити на сковороді та помістити у герметичний контейнер
- Має пройти кілька днів, після чого насіння може стати чудовим варіантом для перекусу

Насіння кавуна дуже поживне та підійде для додавання у салати. Його єдина негативна характеристика – калорійність, бо в 100 гр продукту міститься 100 ккал.
До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, як правильно вибрати смачний і безпечний кавун.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!