Кавун

Насіння кавуна: чи можна його їсти – вчені

Shutterstock

Насіння має як позитивні, так і негативні якості

Дослідники розповіли про наявність у кісточках кавуну вітамінів і мінералів, які несуть користь нашому здоров'ю. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на International Research Journal of Pharmacy.

За словами вчених, у цьому насінні є багато магнію, цинку, заліза, вітамінів групи В і ненасичених жирних кислот. Також відомо про наступні якості насіння:

  • допомагає людському організму боротися з бактеріальними та грибковими інфекціями
  • позитивно впливає на здоров'я, якщо у людини шкірна, харчова чи респіраторна хвороба.
  • втамовує біль і протидіє різним запаленням

Як розділити м'якоть і насіння:

  • Вийміть насіння з кавуна та дайте йому висохнути, після чого його треба обсмажити на сковороді та помістити у герметичний контейнер
  • Має пройти кілька днів, після чого насіння може стати чудовим варіантом для перекусу
Кавун
Кавун
Фото: Shutterstock

Насіння кавуна дуже поживне та підійде для додавання у салати. Його єдина негативна характеристика – калорійність, бо в 100 гр продукту міститься 100 ккал.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, як правильно вибрати смачний і безпечний кавун.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ