У дослідженні взяли участь більше ніж 10 тисяч осіб
Чи знали ви, що людина, яка розпочинає вживання їжі до 8:30 ранку зменшує для себе ризик розвитку діабету 2 типу? Як передає портал Medicalxpress, про це повідомили вчені з Північно-західного університету в Чикаго на щорічному засіданні Ендокринного товариства – ENDO 2021.
Вчені провели дослідження, до якого було залучено понад 10 тисяч дорослих осіб. Їх було поділено на три групи, які відрізнялись тривалістю прийому їжі. До першої групи долучилися ті, хто вживає їжу у проміжку 10 годин на день. Представники другої групи коливаються у проміжку від 10 до 13 годин, а третя група виділяє на цей процес понад 13 годин на день.
Також дослідники створили 6 підгруп, які відрізнялися часом першого прийому їжі. В результати цього, вони прийшли до висновку, що категорія людей, які починають вживати їжу до 8:30 ранку, майже не страждають від підвищенного рівеню цукру в крові, а їх резистентність до інсуліну значно менша за резистентність представників інших груп.
"Ми виявили, що люди, які почали їсти раніше цього часу, мали нижчий рівень цукру в крові та меншу резистентність до інсуліну, незалежно від того, обмежували вони споживання їжі до 10 годин на день, або розподіляли його більше ніж на 13 годин", – зазначив один із дослідників – доктор медичних наук Марріам Алі.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що німецькі вчені розробили метод точного визначення біологічного віку.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!