Інфекційна здатність віруса зменшиться в 3000 разів
Експерти з Інституту молекулярної вірусології розповіли про смачні напої, які допоможуть у профілактиці коронавірусу. Про це повідомили в Cosmopolitan.
Дослідники вивчали харчові продукти та виявили, що завдяки зеленому чаю, соку граната і горобини можна перешкодити поширенню вірусів та бактерій в організмі.
Є версія, що ці напої мають особливі речовини, які можуть знищувати віруси з сімейства SARS-CoV-2 (коронавірус).
Учені досліджували сік чорної горобини і стверджують, що вона впливає на зниження так званої інфекційної здатності вірусів в 3000 разів. Зелений чай і гранатовий сок мають менші показники – в 10 разів, проте це все одно гарний результат.
За словами медиків, окрім безпосереднього вживанню соку його можна використовувати для полоскання горла. Це, як вони вважають, є фактором підсилення профілактичних заходів проти COVID-19.
Нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, що під час розмови Covid-19 передається так само легко, як і під час кашлю.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!