У них містяться речовини, що блокують ферменти протеази SARS-CoV-2
Американські вчені з Університету Північної Кароліни назвали продукти, що знижують активність ферментів коронавірусу. Про це йдеться у виданні Frontiers in Plant Science.
Дослідники з'ясували, що хімічні сполуки у винограді та зеленому чаї найбільш успішно зупиняють поширення коронавірусу в організмі людини. Це пов'язано з речовинами у продуктах, що здатні блокувати ферменти протеази SARS-CoV-2.
Крім цього, аналогічну функцію зниження ферментів COVID-19 також виявили у чорному шоколаді та какао.
Раніше учені виявили хворобу, яка на третину знижує ризик заразитися коронавірусом.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!