Одна склянка цієї ягоди містить 7 г клітковини
З’ясувалося, що одним із найкращих джерел клітковини, антиоксидантів та вітамінів – є малина. Якщо ви включите цю ягоду до свого раціону, то ви значно покращите роботу свого кишківника. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Eatingwell.
Малина – це дуже корисна ягода, адже вона містить багато антиоксидантів та вітаміну С. Також експерти зазначають, що вона підходить для людей із чутливим шлунком. Тому вона є гарним доповненням раціону для людей, що мають проблеми з травленням.
Клітковина необхідна для здоров’я людини. Відомо, що доросла людина має вживати від 25 до 38 грамів клітковини вдень, однак цього дотримуються лише близько 10 % чоловіків та жінок.

Лікарі радять їсти малину для здоров’я кишківника. За словами лікаря Вілла Булсевича, в одній склянці малини містить близько 7 грамів клітковини, що дорівнює половині добової норми. Також Вілл зазначає, що в малині містяться вітамін С та поліфенольні антиоксиданти.
"Попри те, що в ягодах є цукор, було показано, що вони знижують ймовірність розвитку діабету 2-го типу. А якщо у вас діабет 2-го типу, вони можуть допомогти вам повернути його назад", – зазначив фахівець.

Крім цього, малина має низький вміст ферментованих олігосахаридів, дисахаридів, моносахаридів і поліолів. Попри те, що ці типи вуглеводи корисні для людей із міцним та здоровим кишківником, вони можуть погіршити стан, тих хто має синдром подразненого кишківника.
"Простіше кажучи, якщо у вас проблеми з травленням і ви відновлюєте кишківник, вам слід насолоджуватися малиною", – додав лікар.
Раніше "Дивогляд" розповідав, що їсти на ніч, аби схуднути.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.