Малина

Яка ягода найкорисніша для кишківника – кому та скільки її можна їсти

Рexels

Одна склянка цієї ягоди містить 7 г клітковини

З’ясувалося, що одним із найкращих джерел клітковини, антиоксидантів та вітамінів – є малина. Якщо ви включите цю ягоду до свого раціону, то ви значно покращите роботу свого кишківника. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Eatingwell.

Малина – це дуже корисна ягода, адже вона містить багато антиоксидантів та вітаміну С. Також експерти зазначають, що вона підходить для людей із чутливим шлунком. Тому вона є гарним доповненням раціону для людей, що мають проблеми з травленням.

Клітковина необхідна для здоров’я людини. Відомо, що доросла людина має вживати від 25 до 38 грамів клітковини вдень, однак цього дотримуються лише близько 10 % чоловіків та жінок. 

Малина
Малина
Фото: Рexels

Лікарі радять їсти малину для здоров’я кишківника. За словами лікаря Вілла Булсевича, в одній склянці малини містить близько 7 грамів клітковини, що дорівнює половині добової норми. Також Вілл зазначає, що в малині містяться вітамін С та поліфенольні антиоксиданти.

"Попри те, що в ягодах є цукор, було показано, що вони знижують ймовірність розвитку діабету 2-го типу. А якщо у вас діабет 2-го типу, вони можуть допомогти вам повернути його назад", – зазначив фахівець.

Малина
Малина
Фото: Рexels

Крім цього, малина має низький вміст ферментованих олігосахаридів, дисахаридів, моносахаридів і поліолів. Попри те, що ці типи вуглеводи корисні для людей із міцним та здоровим кишківником, вони можуть погіршити стан, тих хто має синдром подразненого кишківника.

"Простіше кажучи, якщо у вас проблеми з травленням і ви відновлюєте кишківник, вам слід насолоджуватися малиною", – додав лікар.

Раніше "Дивогляд" розповідав, що їсти на ніч, аби схуднути.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ