Звичайні правила допоможуть запобігти харчовим отруєнням
Українські господині до новорічного столу завжди готують безліч різних і смачних страв, проте не всі дотримуються норм зберігання продуктів. Звичайні правила допоможуть запобігти псуванню страв харчовим отруєнням. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Держпродспоживслужбу.
Як правильно обрати безпечні продукти

Супермаркет
Фото: Pixabay
- Робіть покупки тільки в офіційних місцях продажу (в торговельних закладах та на агропродовольчих ринках).
- Довідайтесь та вивчіть інформацію про товар на маркуванні.
- Не купуйте та не вживайте продукти після закінчення терміну їх придатності.
Правила під час приготування новорічних страв

Святковий стіл
Фото: Shutterstock
- Перед приготуванням ретельно мийте та дезінфікуйте руки та поверхню, де ви будете готувати.
- Відокремлюйте сирі та готові страви.
- Відокремлюйте сире м’ясо, птицю та морські продукти від готової їжі та страв.
- Для обробки сирих продуктів використовуйте окремі та чисті кухонні ножі та дошки.
- Зберігайте продукти в закритому посуді – щоб уникнути контакту між сирими та готовими харчовими продуктами.
- Не розміщуйте в холодильнику сирі продукти вище полиць із готовими стравами.
Як зберігати готові страви

Температура у холодильнику
Фото: Shutterstock
- Не залишайте готові страви понад дві години при кімнатній температурі.
- Тримайте в холодильнику страви, які можуть швидко зіпсуватися при температурі + 4 С і нижче.
- Не зберігайте готову їжу довгий час навіть у холодильнику.
- Десерти, наприклад тістечка, торти з кремом теж краще зберігати в холодильнику.
- Не змішуйте свіжі страви із залишками інших. Це допоможе уникнути зараження.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як обрати якісне ігристе на Новий рік – що радять фахівці.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.