Щороку 25 грудня відзначають День гарбузового пирога
Щороку 25 грудня відзначають День гарбузового пирога. Це свято найбільш поширене в США, проте для української кухні теж притаманні страви з гарбуза. Про легкий рецепт смачного гарбузового пирога розповість "Дивогляд".
День гарбузового пирога присвячений куштуванню найсмачніших гарбузових страв. Гарбузовий пиріг буде доречним десертом на вашому столі у будь-яку пору року. Тому пропонуємо Вам приготувати смачний гарбузовий пиріг за нашим рецептом.
Рецепт гарбузового пирога

Інгредієнти:
Продукти для тіста
- борошно – 200 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- масло вершкове – 125 г;
- сода – 1-3 ст. л.;
- сіль.
Продукти для начинки
- яйця курячі – 4 шт.;
- пюре гарбузове – 470 г;
- цукор – 165 г;
- вершки або сметана – 250 мл;
- борошно – 4 ст. л.;
- ваніль;
- кориця;
- горіх мускатний;
- гвоздика мелена;
- сіль.
Як приготувати гарбузовий пиріг

Кроки приготування тіста для пирога:
- Для початку потрібно змішати борошно, сіль і цукор.
- Потім перетріть масу з вершковим маслом та додайте кілька ложок крижаної води (від 1-ї до 3-х). Має вийти крихта.
- Тісто викладіть по формі та зробіть бортики.
- Поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Попередньо розігрійте духовку до 190 градусів.
- Дістаньте форму, застеліть зверху пергамент та засипте зверху (бобовими або квасолею). Випікайте 20 хвилин і зменшити температуру до 165 градусів.

Кроки приготування начинки:
- Відділіть жовток від білка з одного яйця.
- У мисці змішайте гарбузове пюре, сметану, жовток, борошно, цукор, сіль та прянощі.
- Змішайте до однорідності та вилийте на тісто.
- Випікайте ще 50 хвилин, щоб начинка не залишилася рідкою.
- Перед подачею остудіть пиріг. Смачного!
Раніше "Дивогляд" розповідав про простий рецепт різдвяного та смачного какао з прянощами.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.