Картопля

Різдвяний гарнір, що підкорить серця: секрет смаженої картоплі від шеф-кухаря

Shutterstock

Щоб страва вразила гостей своїм смаком, важливо досягти балансу між хрусткою скоринкою та ніжною серединкою

У TikTok шеф-кухар Сем Уей поділився рецептом ідеальної смаженої картоплі, яка стане чудовим гарніром для вашого різдвяного столу. Секрет – у додаванні простого інгредієнта під час варіння. Про це розповість "Дивогляд" із посиланням на Mirror.

Головний трюк

Кухар радить додавати кілька зубчиків роздавленого часнику в киплячу воду. Це надасть картоплі насичений аромат ще до запікання. Для додаткового смаку можна також додати гілочку розмарину.

Рецепт для 6-8 осіб

Інгредієнти:

  • 2 кг великої картоплі (очищеної та нарізаної шматочками);
  • кілька зубчиків часнику (очищених і роздавлених);
  • 500 г гусячого, качиного або яловичого жиру;
  • кілька гілочок розмарину (лише листя);
  • цедра одного лимона;
  • морська сіль.

Покроковий процес приготування

  • Відваріть картоплю. Залийте її холодною водою, додайте дрібку солі, зубчики часнику та, за бажанням, трохи розмарину. Доведіть до кипіння, варіть до м’якості, але не доводьте до розварювання. Злийте воду та дайте картоплі обсохнути.
  • Розігрійте жир. Поставте деко з жиром у духовку, розігріту до 200°C, приблизно на 15 хвилин.
  • Запікайте. Викладіть картоплю на деко, рівномірно покривши її гарячим жиром. Смажте протягом 60–90 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 20 хвилин, щоб досягти рівномірної скоринки.
  • Приготуйте ароматну суміш. У ступці змішайте морську сіль, цедру лимона, подрібнений розмарин і улюблені спеції.
  • Завершіть страву. Посипте готову картоплю ароматною сумішшю та одразу подавайте до столу.

Цей рецепт гарантує чудову текстуру та незабутній смак, а завдяки простим трюкам він стане вашою кулінарною окрасою святкового меню!

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт смачного різдвяного кексу з коньяком.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ