Глінтвейн, какао, зимові напої

Святковий смак Різдва: простий рецепт різдвяного та смачного какао з прянощами

Depositphotos

Перші згадки про какао сягають корінням у 1400 році нашої ери

13 грудня у світі відзначають День народження какао. Це свято асоціюється з різдвяним настроєм, пряними ароматами та гарячим какао у святкових кухлях. Про це свято та смачний ароматний рецепт різдвяного какао розповість "Дивогляд".

День какао святкують у США, однак це свято стало популярним у всьому світі. Перші згадки про какао сягають корінням у 1400 рік нашої ери. Його пили ацтеки змішуючи какао зерна з водою, перцем чилі та борошном.

Пізніше какао з’явилося У 16 столітті в Іспанії, тоді цей напій був біль схожий на смак на сьогоднішнє какао. Справжнє какао готують із порошку какао-бобів, які ростуть на шоколадному дереві. Ці боби не мають особливого смаку та запаху. Тому для отримання смаку, боби проходять обробку.

Рецепт різдвяного какао

Зігріваючий напій
Зігріваючий напій
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 1/3 склянка
  • Кориця мелена – 0,5 ч.л.
  • Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
  • Маршмелоу

Як приготувати?

Какао
Какао
Фото: Shutterstock
  1. Приготування різдвяного какао не вимагає багато часу та зусиль. Для початку потрібно підготувати місткість та додати до неї фільтрованої води і поставити на вогонь.
  2. Потім додайте какао-порошок, воду, цукор, корицю та мускатний горіх.
  3. Варіть помішуючи, поки не утвориться однорідна маса.
  4. Коли какао почне кипіти додайте молоко і тримайте на повільному вогні ще 10-15 хвилин – іноді помішуючи.
  5. Перед подачею розлийте какао в гарні чашки, зверху додайте маршмелоу й різдвяні тростинки (цукерки). Ще можна посипати напій меленою корицею.

Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як дівчина скуштувала найдорожчу каву у світі.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ