Перші згадки про какао сягають корінням у 1400 році нашої ери
13 грудня у світі відзначають День народження какао. Це свято асоціюється з різдвяним настроєм, пряними ароматами та гарячим какао у святкових кухлях. Про це свято та смачний ароматний рецепт різдвяного какао розповість "Дивогляд".
День какао святкують у США, однак це свято стало популярним у всьому світі. Перші згадки про какао сягають корінням у 1400 рік нашої ери. Його пили ацтеки змішуючи какао зерна з водою, перцем чилі та борошном.
Пізніше какао з’явилося У 16 столітті в Іспанії, тоді цей напій був біль схожий на смак на сьогоднішнє какао. Справжнє какао готують із порошку какао-бобів, які ростуть на шоколадному дереві. Ці боби не мають особливого смаку та запаху. Тому для отримання смаку, боби проходять обробку.
Рецепт різдвяного какао
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Вода – 1/3 склянка
- Кориця мелена – 0,5 ч.л.
- Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
- Маршмелоу
Як приготувати?
- Приготування різдвяного какао не вимагає багато часу та зусиль. Для початку потрібно підготувати місткість та додати до неї фільтрованої води і поставити на вогонь.
- Потім додайте какао-порошок, воду, цукор, корицю та мускатний горіх.
- Варіть помішуючи, поки не утвориться однорідна маса.
- Коли какао почне кипіти додайте молоко і тримайте на повільному вогні ще 10-15 хвилин – іноді помішуючи.
- Перед подачею розлийте какао в гарні чашки, зверху додайте маршмелоу й різдвяні тростинки (цукерки). Ще можна посипати напій меленою корицею.
Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як дівчина скуштувала найдорожчу каву у світі.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.