Кава

Дівчина скуштувала найдорожчу каву у світі – відео приготування викликало огиду в користувачів

Shutterstock

А ви б наважилися таке продегустувати?

Дівчина, яка скуштувала найдорожчу каву на планеті, викликала обурення у користувачів мережі, розкривши деталі її приготування. Про це повідомляє "Дивогляд".

TikTok-блогерка на ім'я Люсія, яка знайомить аудиторію з кулінарними традиціями різних країн, нещодавно мала можливість скуштувати в Індонезії каву, відому як Kopi Luwak, яка славиться не лише своєю вартістю, а й унікальним способом виробництва.

На початку Люсія натякнула на незвичний процес, погладжуючи азійську пальмову цивету тварину, що відіграє ключову роль у виробництві цієї кави. Придбавши чашку Kopi Luwak за $3,14, вона запитала баристу про методи обробки кавових зерен. Він пояснив, що цивета спочатку поїдає зерна, потім вони виходять з неї, після чого їх "промивають у теплій воді", а потім сушать на сонці протягом одного або двох днів, перш ніж обсмажити.

Кава отримує свій унікальний смак завдяки частковій ферментації вишні, яка міститься в зернах, у шлунку цивети. Однак Люсія не залишилася в захваті від смаку напою. Вона зазначила, що хоча ці тварини вибирають найкращі зерна, результати дегустації не порадували її:

"Це особлива кава, але смак не фруктовий, а швидше насичений і повний"

@lucijawithqs

Розкриття процесу виготовлення викликало огиду у публіки, коли люди дізналися, звідки походить ця унікальна кава. Багато користувачів висловились, що більше не спробують цей напій після того, як дізналися про його походження.

Раніше "Дивогляд" розповідав, що вчені зробили важливе відкриття про каву, яке руйнує міфи.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ