20 грудня відзначають Всесвітній день сангрії. Сангрія – це неймовірно смачний та вишуканий винний напій. Про рецепти цитрусової та фруктової сангрії розповість "Дивогляд".
Сангрія – це коктейль, який роблять з цитрусових, фруктів та вина. Іноді до сангрії додають бренді. Зазвичай її подають у скляних збанках та розливають у прозорі склянки та бокали. Смачнішою сангрія буде з додаванням льоду.
Класична сангрія

Інгредієнти:
- 700 мл сухого червоного вина;
- 700 мл мінеральної води без газу;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 апельсини;
- 1 лимон.
Кроки приготування:
- Наріжте апельсини та лимон скибочками, попередньо видалість кісточки.
- У ємність додайте фрукти та залийте їх вином і водою (охолодіть). Додайте цукор.
- Залиште в холодильнику на 8 годин.
Ігриста сангрія

Інгредієнти:
- 750 мл білого ігристого вина;
- 125 г бренді;
- 125 г апельсинового лікеру;
- 2 ст. л. цукру;
- гроно білого винограду;
- 1 апельсин;
- 1 лимон або грейпфрут.
Кроки приготування:
- Помийте та наріжте цитрусові кільцями.
- До глечика додайте цитрусові, виноград та цукор.
- Залийте все алкоголем, перемішайте та залиште настоятися.
- Подавати готову сангрію краще з льодом.
Рецепт сангрії для великої компанії

Інгредієнти:
- 5 л червоного сухого вина
- 100 г віскі;
- 100 г темного рому;
- 2 л холодної мінеральної води (без добавок);
- 500 г фруктів і ягід за смаком;
- цукор, спеції (кориця, гвоздика, зернятка коріандру);
- лід.
Кроки приготування:

- Усі інгредієнти, крім льоду та мінеральної води – змішайте. Залиште в холодильнику настоятися на декілька годин.
- Коли напій буде готовий, можете додати ще щось з інгредієнтів (за бажанням).
- Обов'язково додайте мінеральну воду та колотий лід. Коктейль для вашої вечірки готовий!
Сангрія з вишнею

Інгредієнти:
- 750 мл червоного сухого вина;
- 5 ст. л бренді;
- 300 мл води;
- 250 г цукру;
- 6 персиків;
- 500 г вишні;
- 1 апельсин;
- 1 лимон.
Кроки приготування:

1 день
- У ємність додайте воду та цукор.
- Цитрусові наріжте скибочками та зніміть цедру.
- Додайте фрукти у воду та поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння. Після цього збільшіть вогонь і кип’ятіть ще протягом 5-ти хвилин.
- Охолодіть, перелийте до глечика і поставте у холодильник на ніч.
2 день
- Розріжте персики навпіл і видаліть кісточки. Теж саме зробіть з вишнями.
- Наріжте все шматочками та поставте у холодильник.
- Дістаньте сироп с холодильника та додайте до нього вино і бренді.
- Перед подачею до склянок покладіть ягоди та фрукти. Налийте сангрію у склянки.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт збитого лимонаду з вершками та згущеним молоком.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.