3 грудня відзначають Всесвітній день запіканки із зелених бобів
3 грудня відзначають Всесвітній день запіканки із зелених бобів. Ця страва є однією з основних страв на святковому столі до Дня подяки та Різдва. Ця смачна та незвичайна, але легка у приготуванні страва може стати вашою улюбленою. Про три незвичайні та смачні рецепти запіканок із зеленої стручкової квасолі розповість "Дивогляд".
Запіканка зі стручкової квасолі та бекону
Інгредієнти:
- 200 г стручкової квасолі
- 50 г бекону,
- 1/2 цибулини
- 3 зубки часнику,
- 100 мл вершків 30%
- 80 г майонезу
- 40 г тертого сиру
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 20 г вершкового масла
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2-3 порції.
Кроки приготування:
- Для початку помийте квасолю, обріжте хвостики з обох сторін і наріжте.
- Поставте велику каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть воду і додайте квасолю.
- Варіть 2-3 хвилини, щоб вона була м'яка на половину. Процідіть квасолю та промийте.
- Розігрійте духовку до 180 ᵒС.
- Обсмажте на сухій сковорідці нарізаний бекон до хрускоту і перекладіть в окрему миску.
- У жирі, де смажився бекон – обсмажте порізану півкільцями цибулюю
- До бекону додайте цибулю і часник.
- Додайте до бекону змішані з майонезом вершки і перемішайте.
- Викладіть квасолю у посуд для приготування.
- Сир і сухарі перемішайте та викладіть зверху запіканки. Також додайте шматочки вершкового масла зверху.
- Тепер страву можна ставити в духовку на 18-20 хвилин.
Запіканка із бобів та курячого фаршу
Інгредієнти:
- 365 г стручкової спаржевої квасолі
- 365 г фаршу з курячої грудки
- 110 г цибулі
- 15 г часнику
- На смак сіль, перець, спеції
Поливка
- 3 яйця
- 120 г кефіру 2,5%
- 100 г сметани 20%
- 100 г води
- 50 г борошна
- Сіль, перець
Кроки приготування:
- Спаржеву квасолю відваріть в солоній воді – 5 хвилин.
- Процідіть квасолю та додайте фарш.
- Також подрібніть та додайте цибулю і часник.
- На смак додайте спеції.
- Для поливки змішайте яйця, кефір, сметану, воду, муку та додайте спеції.
- Добре помішайте та залийте поливкою суміш з фаршем та квасолею.
- Випікайте 45 хвилин при температурі 180°C.
- Зверху можна потерти твердого сиру.
Запіканка із бобів та сметани з сиром
Інгредієнти:
- 400 г замороженої стручкової квасолі
- 5 яєць
- 200 г сметани
- 100-120 г твердого сиру
- 1-1,5 ч.л. солі
- 1ч.л. солодкої паприки
- 1/3ч.л. сухого часнику
Кроки приготування:
- Заморожену квасолю залити на 5-7 хвилин кип’ятком.
- Змішайте яйця, сметану, тертий сир та спеції.
- Злийте зайву воду з квасолі та додайте до суміші. Перемішайте.
- Форму застеліть пергаментом та вилийте в неї всю суміш для запіканки.
- Випікати 30-35 хвилин при 190°C.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт печеної картоплі з начинкою.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.