Запіканка із зелених бобів: ТОП-3 незвичайних та смачних рецептів

3 грудня відзначають Всесвітній день запіканки із зелених бобів

3 грудня відзначають Всесвітній день запіканки із зелених бобів. Ця страва є однією з основних страв на святковому столі до Дня подяки та Різдва. Ця смачна та незвичайна, але легка у приготуванні страва може стати вашою улюбленою. Про три незвичайні та смачні рецепти запіканок із зеленої стручкової квасолі розповість "Дивогляд".

Запіканка зі стручкової квасолі та бекону

Стручкова квасоля з беконом
Стручкова квасоля з беконом
Фото: Рinterest

Інгредієнти:

  1. 200 г стручкової квасолі 
  2. 50 г бекону, 
  3. 1/2 цибулини
  4. 3 зубки часнику,
  5. 100 мл вершків 30%
  6. 80 г майонезу
  7. 40 г тертого сиру 
  8. 2 ст. л. панірувальних сухарів
  9. 20 г вершкового масла

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2-3 порції. 

Кроки приготування:

  1. Для початку помийте квасолю, обріжте хвостики з обох сторін і наріжте.
  2. Поставте велику каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть воду і додайте квасолю.
  3. Варіть 2-3 хвилини, щоб вона була м'яка на половину. Процідіть квасолю та промийте.
  4. Розігрійте духовку до 180 ᵒС.
  5. Обсмажте на сухій сковорідці нарізаний бекон до хрускоту і перекладіть в окрему миску.
  6. У жирі, де смажився бекон – обсмажте порізану півкільцями цибулюю
  7. До бекону додайте цибулю і часник.
  8. Додайте до бекону змішані з майонезом вершки і перемішайте.
  9. Викладіть квасолю у посуд для приготування.
  10. Сир і сухарі перемішайте та викладіть зверху запіканки. Також додайте шматочки вершкового масла зверху.
  11. Тепер страву можна ставити в духовку на 18-20 хвилин.

Запіканка із бобів та курячого фаршу

Стручкова квасоля
Стручкова квасоля
Фото: Рinterest

Інгредієнти:

  • 365 г стручкової спаржевої квасолі 
  • 365 г фаршу з курячої грудки
  • 110 г цибулі
  • 15 г часнику
  • На смак сіль, перець, спеції

Поливка

  • 3 яйця
  • 120 г кефіру 2,5%
  • 100 г сметани 20%
  • 100 г води
  • 50 г борошна
  • Сіль, перець

Кроки приготування:

  1. Спаржеву квасолю відваріть в солоній воді – 5 хвилин.
  2. Процідіть квасолю та додайте фарш.
  3. Також подрібніть та додайте цибулю і часник.
  4. На смак додайте спеції.
  5. Для поливки змішайте яйця, кефір, сметану, воду, муку та додайте спеції.
  6. Добре помішайте та залийте поливкою суміш з фаршем та квасолею.
  7. Випікайте 45 хвилин при температурі 180°C.
  8. Зверху можна потерти твердого сиру.

Запіканка із бобів та сметани з сиром

Запіканка із стручкової квасолі
Запіканка із стручкової квасолі
Фото: Рinterest

Інгредієнти:

  • 400 г замороженої стручкової квасолі
  • 5 яєць
  • 200 г сметани
  • 100-120 г твердого сиру
  • 1-1,5 ч.л. солі
  • 1ч.л. солодкої паприки
  • 1/3ч.л. сухого часнику

Кроки приготування:

  1. Заморожену квасолю залити на 5-7 хвилин кип’ятком.
  2. Змішайте яйця, сметану, тертий сир та спеції.
  3. Злийте зайву воду з квасолі та додайте до суміші. Перемішайте.
  4. Форму застеліть пергаментом та вилийте в неї всю суміш для запіканки.
  5. Випікати 30-35 хвилин при 190°C.

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт печеної картоплі з начинкою.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше