Вечеря, холодильник

Знайте, коли вечеряти, та живіть до 120 років – порада від італійського вченого

Shutterstock

Він назвав ключовий фактор для довголіття

Італійський вчений завжди цікавився питаннями довголіття, особливо дієтами, які впливають на збільшення тривалості життя – Вальтер Лонго досліджує це питання з 1989 року. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Make it.

Зараз він є директором лабораторії довголіття та раку в Інституті молекулярної онкології IFOM у Мілані та продовжує вивчати фактори, що впливають на тривалість життя.

Крім того, цей італійський учений має на меті дожити до 120 років. Протягом своїх досліджень Лонго виявив, що правильне харчування є ключовим фактором для довголіття. Він сам дотримується середземноморської дієти, яка допомагає запобігти серцевим захворюванням, ожирінню та діабету II типу.

Лонго особливо підкреслює важливість прийому їжі у встановлені проміжки часу для максимального ефекту від дієти. Він радить тим, хто прагне жити довго, робити перерви між прийомами їжі по 12 годин. Наприклад, якщо сніданок о 8 ранку, то наступний прийом їжі повинен бути о 8 вечора.

За словами Лонго, цей режим харчування можна порівняти з дієтою, що імітує інтервальне голодування. Проте він не закликає переходити саме на цю дієту, а рекомендує дотримуватися принципів збалансованого харчування, яке включає всі необхідні мікроелементи для здоров'я організму.

Сам вчений зазначає, що він не обідає, але має дуже ситну і поживну пізню вечерю. Лонго говорить, що протягом тижня, з понеділка по п'ятницю, дозволяє собі прийом їжі після 22:00.

Раніше "Дивогляд" розповідав, що жінка досягла 112-річного віку та назвала свої секрети довголіття.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ