Багато хто ще й досі цікавиться питанням, як швидко зрозуміти, що яйця зварилися
"Дивогляд" із посиланням на IFLScience ділиться з вами простим лайфхаком.
Мережею шириться простий трюк, який допоможе вам швидко зрозуміти, зварене яйце круто чи некруто. Для цього вам потрібен власний палець.
Щоб довідатись ступінь готовності яйця – дотримуйтеся короткої покрокової інструкції:
- покладіть продукт на тверду поверхню і розкрутіть його;
- коли яйце буде обертатися, обережно постукайте по ньому одним пальцем, а потім зупиніть обертання;
- якщо яйце ненадовго зупиниться, це означитиме, що воно ще рідке всередині, і його можна доварити. Зварене круто яйце після зупинки не рухатиметься.
Пояснення такій поведінці продукту знайшли експерти в STEM Newcastle. За словами знавців, крутий продукт не рухається після обертання, оскільки його внутрішній вміст щільно прикріплений до шкаралупи.
"У сирому яйці внутрішній вміст продовжує обертатися після того, як ви його зупинили. Коли ви відпускаєте, інерція жовтка, що обертається, забирає шкаралупу, і все яйце знову починає обертатися", – пояснили експерти.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як споживати яйця, щоб позбутися похмілля.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.