Кава

Як зменшити ризик діабету завдяки ранковій каві – дослідження

Shutterstock

Не лише смачно, але й корисно

Науковці винайшли новий простий спосіб зменшити ризик появи діабету. Детальніше про нього розповідає "Дивогляд" із посиланням на BMJ Medicine.

Міжнародна група науковців зі Швеції, Великобританії та Данії спробувала новий спосіб зниження ризику діабету дргуого типу. Особливу увагу вони приділили високим концентраціям кофеїну.

За допомогою методу менделівської рандомізації експерти проаналізували, який вплив має високий рівень кофеїну на утворення жирових відкладень, розвиток діабету другого типу та основних серцево-судинних захворювань. 

Фахівці вивчили роль двох поширених генетичних варіантів генів CYP1A2 та AHR у понад 10 тис пацієнтів європейського походження. Саме ці гени напряму пов'язані з метаболізом в організмі.

 
Науковці встановили, що у людей, в організмі яких кофеїн метаболізується повільніше, рівень речовини в крові в середньому вищий, ніж у пацієнтів з високою швидкістю метаболізму кофеїну. Часто у них спосерігається нижчий індекс маси тіла і менше жирових відкладень.
 
Враховуючи, що одна чашка кави містить приблизно 70-150 міліграмів кофеїну, то вживання від 3 до 5 чашок кави на день може сприяти зниженню ризику розвитку діабету другого типу і серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як схуднути за допомогою кави.

Дивіться також відео 5 каналу: "Повсюди горіли поля тоді, так і народилася музика": TRACH про пісню "ЖИТО"

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ