Збалансоване харчування – найефективніший еліксир для довгого життя і міцного здоров'я. Такої ж самої думки дотримується дієтологиня Катерина Толстікова. Лікарка поділилася переліком продуктів, які повинні бути в раціоні кожної людини, повідомляє "Дивогляд".
Важливим є те, що більшість з цих продуктів можуть зберігатися довго, тому ви можете заздалегідь запастись ними.
Перлова крупа

Дієтологиня розповіла, що перловка – джерело складних вуглеводів, білка клітковини та різних вітамінів групи В, фосфору, селену, марганцю та міді.
"Крупа перлова – один із найдоступніших і корисних видів круп", – написала Катерина Толстікова.
Сир

Цей продукт містить в собі різні види корисних жирів, у тому числі й Омега-3. Також сир багатий на білок, кальцій і калій, що зміцнюють кістки і тканини в організмі людини. Варто наголосити й на тому, що в сирі міститься вітамін В9, вітамін РР, фосфор і селен.
Арахіс

Цей горіх багатий на жири і білки. Разом із цим арахіс містить в собі клітковину, вітаміни групи В, Е, Н і РР, а також калій, магній і фосфор.
Однак, варто контролювати кількість спожитого арахісу, оскільки високий вміст жирних кислот Омега-6 здатні завдати шкоди вашому організму. Те саме стосується й арахісового масла.
Насіння льону

Цей продукт також є джерелом корисних жирів, зокрема, Омега 3. У насінні також містяться вітаміни групи В, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець, мідь, цинк та селен.
Споживати насіння льону можна у будь-якому вигляді: цільні зерна, які зазвичай додають в салат, або споживають натще (при цьому не забувайте ретельно пережовувати). Також останнім часом все більше популярною стає льняна каша. Для її приготування подрібніть насіння льону і за бажанням додайте до нього молоко та улюблені ягоди/горіхи.
Свіже сало

Багато хто вважає, що сало надшкідливе для здоров'я людини. Насправді ж цей продукт є джерелом корисних жирів тваринного походження, а також корисного холестерину і лауринової кислоти. Саме ці елементи відіграють важливу роль у синтезі вітаміну Д, жовчі та стероїдних гормонів.
Оселедець

Слабосолений оселедець може бути корисним, якщо в його приготуванні не використовували цукор та інші шкідливі домішки. Цей продукт містить у собі багато білка, ненасичених жирних кислот Омега-3, вітамін Д, вітамін В12, калій, фосфор та селен.
Яловича печінка

Ще один продукт тваринного походження також має бути в раціоні людини. Яловича печінка – джерело вітамінів: В2, В3, В5, В12, А, К, а також залізо, цинк, селен і мідь.
Буряк

Усі знають про користь буряка для крові людини, а ось про вміст вітамінів у цьому продукті говорять небагато. Буряк є джерелом резистентного крохмалю, а також містить складні вуглеводи, клітковину, калій і магній.
Кукурудза

Цей коренеплід містить в собі вуглеводи, клітковину, калій, цинк, а також вітамін Р. Вживати кукурудзу можна у будь-якому вигляді: варена, запечена тощо.
Яблука

Цей фрукт є популярнішим за інші. Він також є надзвичайно корисним, оскільки містить в собі корисні вуглеводи, клітковину, вітамін С, калій, залізо і мідь.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, який напій є найкращим для збереження молодості.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA.