Розробники планують якомога швидше запустити його у використання
Учені вже тривалий час шукають способи зменшити кількість пластику на планеті. Заради цього створюються різноманітні альтернативи цьому продукту. Деякі з них виготовляються з їжі. "Дивогляд" із посиланням на The Mayor розповідає, що одну з таких розробок представили науковці з Іспанії.
Учені з Інституту субтропічного та середземноморського садівництва, що в Малазі, створили біопластик з помідорної шкірки. Зазвичай, ця частина овоча залишається невикористаною після промислового виробництва таких товарів, як соуси, томатні пасти тощо.
Науковці вирішили розробити корисний спосіб утилізації цих продуктів та перетворили їх на біопластик. Як повідомляється, він розкладається у воді лише за місяць у той час, як звичайний пластик потребує для цього 450 років.
Іспанські учені впевнені, що їхній метод допомагає вирішити одразу кілька проблем: утилізувати харчові відходи та уникнути забруднення нашої планети.
Новий матеріал ще не надійшов у продаж, однак розробники прагнуть зробити це найближчим часом.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що американці представили біорозкладний пластик з деревини.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!