Какао

Для холодних вечорів: 3 гарячі напої, що створюють осінню атмосферу

Shutterstock

Осінь - насправді неймовірно красива пора року. У теплі дні ми можемо насолоджуватися різнобарвною красою листя під час прогулянок парком, а у холодні – пити ароматні теплі напої під книгу або фільм.

"Дивогляд" ділиться з вами рецептами незвичний гарячих напоїв, які вам обов'язково сподобаються.

Пряний гарбузовий лате

Гарбузовий лате
Гарбузовий лате
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Молоко – 1/2 ст;
  • Вершки – 20 мл;
  • Гарбуз – 25-35 гр;
  • Екстракт ванілі – 1/2 ст.л;
  • Мелена кава – 1 ч.л;
  • Мелена кориця – 1/4 ч.л;
  • Сушений імбир (за смаком);
  • Мускатний імбир (за смаком);
  • Цукор або мед (за смаком).

Приготування:

  1. Гарбуз запечіть у духовці, а потім збийте його у пюре за допомогою блендера;
  2. Змішайте молоко з прянощами та підсолоджувачем і доведіть рідину до кипіння на повільному вогні;
  3. Додайте до молока гарбузове пюре, а коли рідина закипить – налийте трохи ванільного екстракту та зніміть з вогню;
  4. Вершки підігрійте у невеликій ємності та збийте блендером;
  5. Зваріть каву, перелийте її у чашку, а зверху додайте молоко з гарбузом та збиті вершки.

Персиково-кокосове какао

Какао з вершками
Какао з вершками
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Персик – 1 шт;
  • Кокосове молоко – 30 мл;
  • Вершки – 20 мл;
  • Какао – 200 мл;
  • Кокосова стружка (за бажанням)

Приготування:

  1. Збийте персик за допомогою блендера до стану пюре та додайте до нього кокосове молоко;
  2. Зваріть какао та перелийте його у кружку;
  3. Вилийте у рідину персикову суміш та перемішайте;
  4. Підігрійте вершки та збийте їх блендером. Викладіть зверху какао та посипте кокосовою стружкою.

Індійський чай масала

Чай масала
Чай масала
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Чай масала – 1 ч.л;
  • Молоко – 1 склянка;
  • Кардамон – 4 шт;
  • Паличка кориці – 1 шт;
  • Чорний перець (горошком) – 5 шт;
  • Сухий імбир – 1/2 ч.л. 

Приготування:

  1. Усі спеції змішайте разом та подрібніть за допомогою кавомолки або блендера;
  2. У глибоку ємність насипте чайне листя, подрібнені прянощі та залийте 1/2 стаканом води;
  3. Доведіть рідину до кипіння, а після цього вилийте у неї молоко і ще раз закип'ятіть;
  4. Процідіть рідину та додайте за смаком улюблений сироп або мед.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами ще кількома рецептами смачних гарячих напоїв

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ