Для виготовлення продукту було використано клітини жувальних м'язів корови
У Японії вчені з університету Осаки надрукували на біопринтері мармуровий стейк зі стовбурових клітин корови. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Nature Communications.
Продукт довжиною у 10 мм і товщиною у 5 мм було створено з корови вагою, що японської породи. Саме її м'ясо вважається найсоковитішим мармуровим.
Для приготування продукту фахівці використали клітини жувальних м'язів тварини. З них вони й виробили волокна.
"У цьому дослідженні в цілому були сконструйовані 72 волокна, що містять 42 м’язи, 28 жирових тканин і 2 кровоносних капіляри, за допомогою інтегрованого біодруку", – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що в Ізраїлі друкуватимуть м’ясо на 3D принтері.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!