Книгу створено із метою зменшення витратів їжі
Канадський філіал світового бренду IKEA презентував світові кулінарну книгу The ScrapsBook, яка містить рецепти страв із використанням залишків продуктів. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.
Створення книги відбулося із метою показати, що їжу можна готувати у більш екологічний спосіб, тим самим зменшуючи кількість відходів.
До цієї думки канадці прийшли тоді, коли з'ясували, що у країні щороку викидають близько 2,2 мільйона тонн їжі, придатної до вживання.
"Дослідження показують, що майже дві третини "кухонних відходів" насправді можна було з’їсти. Ми вирішили запропонувати канадцям креативні способи зменшити харчові відходи вдома", – кажуть в IKEA.
Над створенням наповнення книги працювали 10 найккращих шеф-кухарів країни. До неї увійшли 50 різних рецептів.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що в Іспанії видобуватимуть електроенергію з апельсинів.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!