День подяки: 10 традиційних страв, які мають бути на столі у кожної американської родини

Щороку у четвертий четвер листопада в США відзначають одне із найголовніших і найулюбленіших свят — День подяки.

Цьогоріч воно випадає на 25 листопада.

Це свято має древні (за масштабами історії США) традиції, які сягають ще початку 17 століття.

У 1620 році англійський корабель Mayflower причалив біля берегів Північної Америки після багатьох місяців виснажливого плавання. На борту корабля було близько сотні пілігримів, які вирішили пошукати кращої долі на новій землі.

Умови для життя у новому краї виявилися доволі складними, і вижити пілігримам вдалося лише завдяки допомозі корінних індіанців, які навчили англійців полювати на дичину та вирощувати злаки, боби, кукурудзу, гарбузи.

Після того, як пілігрими зібрали перший врожай, вони влаштували велике свято, щоб подякувати індіанцям за допомогу і Богу за щедрі дари природи.

Для американців дуже важливо, щоб на День подяки уся велика родина зібралася за святковим столом.

"Дивогляд" вирішив розповісти вам, що ж їдять і п'ють американці на одному із головних святкових обідів.

Страви на День подяки
Страви на День подяки
Фото: Shutterstock

10 традиційних страв, які мають бути на столі у День подяки

  • Індичка

Це найголовніша страва, яка подається в День подяки. Індичка зазвичай готується цілком. Її фарширують фруктами, овочами або іншими начинками, приправляють травами.

Потім індичку запікають у духовці або на відкритому вогні. Правильно запечена індичка соковита і смачна, але без вправності приготувати її непросто.

Запечена індичка
Запечена індичка
Фото: Shutterstock
  • Картопляне пюре

Хоча для нас ця страва може здаватися банальною, американці люблять подавати її на святковий стіл.

Читайте також: Кремове та смачне: як приготувати ідеальне картопляне пюре – поради кухарів

  • Підливка

Це смачний соус, який готується на основі м’ясного соку, який витікає з індички під час запікання. Підливкою зазвичай поливають картопляне пюре.

  • Журавлиновий соус

Журавлина має кисло-солодкий і трохи терпкий смак, який ідеально відтіняє індичку. Щоб приготувати домашній соус, пасеруйте журавлину на малому вогні в невеликій кількості води з цукром і лимонною цедрою.

  • Страви з кукурудзи

Кукурудзу подають цілими качанами — зварену чи запечену. Також готують кукурудзяну кашу чи запіканки. А із кукурудзяного борошна печуть булочки.

Страви на День подяки
Страви на День подяки
Фото: Shutterstock
  • Запіканка із зеленої стручкової квасолі

Цю страву використала у 50-х роках компанія Campbell Soup Company для просування свого горохового супу. Відтоді запечена зелена квасоля стала традиційною стравою для Дня подяки.

  • Солодкий батат

Батат, або ямс, - це солодка картопля. Його можна запікати цілком, робити з нього запіканку або пюре. А можна зробити десерт: нарізати, додати спеції, коричневий цукор, вершкове масло, зверху покласти зефір і запекти. Вийде "candied yams", на смак нагадує карамель.

  • Гарбузовий пиріг

Для американців страви з гарбуза це традиційна осіння їжа. Ніжна помаранчева начинка і скоринка із листкового тіста у гарбузовому пирозі - те, що треба в прохолодний осінній вечір.

Читайте також: 8 найсмачніших страв із гарбуза на всі випадки життя

Страви на День подяки
Страви на День подяки
Фото: Shutterstock
  • Горіховий пиріг

Для святкового десерту американці люблять готувати пиріг із горіхів пекан з кленовим сиропом. Це чудове завершення смачного обіду.

  • Напої

Одними із улюблених напоїв до Дня подяки є яблучний сидр і журавлиновий пунш, який можна пити дітям. 

Читайте також: Смачно та просто: ТОП-5 рецептів теплих алкогольних напоїв

Після Дня подяки настає Чорна п'ятниця - день, коли магазини оголошують найбільші розпродажі. Нещодавно "Дивогляд" розповідав, як підготуватися до шаленого шопінгу і спіймати найкращі знижки.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше