У Запоріжжі переселенка з міста Пологи відкрила власний бізнес – пече пряники. Кожен коржик майстриня оздоблює малюнками та візерунками. Розписує власноруч спеціальним обладнанням. І мріє про відкриття у місті Галереї пряників. Смачну тему досліджував наш Денис Розенков.
Дар’я фах кондитерки опанувала після повномасштабного вторгнення та переїзду до Запоріжжя. До того працювала вчителькою української мови в місті Пологи. Зізнається, рекламу спеціалізованих навчальних курсів побачила в інтернеті випадково, коли разом із дітьми ховалася від обстрілів.
"Це була осінь 2022 року, саме жовтень, коли були обстріли нашого міста. Це була чергова ніч, коли все місто не спало, всі були в новинах, я в тому числі. І паралельно гортала і новини, і "Інстаграм". Ось саме тоді, серед ночі, мені трапилася та реклама. Виникло імпульсивне бажання піти на цей курс", – пригадала Дар’я Головня.
Жінка розповідає, вирішила опанувати випічку медових та імбирних пряників. Адже це улюблені ласощі її доньки.
"Де б ми не ходили – в парк, магазин, в якісь центри розважальні, вона всюди просила купити їй пряники, якщо вона їх бачила. Я спочатку думала, що навчуся, й буду готувати для неї, прикрашати тортики", – зауважила майстриня-кондитерка.
Згодом "пряникове захоплення" перетворилося на справжню роботу. Вироби почали замовляти друзі та знайомі. Кожен пряник майстриня розписувала вручну. Нещодавно вона виграла грант і придбала спеціальний харчовий принтер, завдяки якому на тісто можна наносити будь-які картинки.
Вмієш сам – навчи інших. Кілька місяців тому Дар’я почала проводити майстер-класи з розпису пряників для дітлахів та їхніх батьків. Майстриня каже, що такі зустрічі найбільше мотивують її в роботі.
"Такі емоції найщиріші, коли ти спостерігаєш за дітьми, вживу ти бачиш, як вони захоплюються цим процесом. Коли ти їм просто показуєш лише основи, а в них вмикається фантазія, й вони починають комбінувати кольори", – наголосила Дар’я Головня.
Поки що кондитерка працює на власній кухні, де встановила спеціальне обладнання, зокрема, сушарки для великих замовлень. Але, каже, мріє про відкриття у Запоріжжі власного кафе, де створить міську галерею пряників.
Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, "5 канал"
Читайте також: Сім'я переселенців із Донеччини відкрила пекарню, підкорює смаколиками серця харків'ян. На власну справу в держави не прохали – вклали власні кошти.
Читайте також сюжет: Відтворює дороге серцю місто: переселенка з Бахмута відкрила квіткову кав'ярню у Черкасах. Дівчина отримала гранд на обладнання, знайшла приміщення і затіяла ремонт.
Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.
- Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.
Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.