робота пекарні
робота пекарні 5 канал

Вдруге втікають від війни: родина із Торецька відкрила власну справу у Дніпрі

Читайте по-русски
Цієї зими родина запустила бізнес у Сєвєродонецьку

Не зневіритися, втративши все, закликають переселенці з Торецька. Родина Горбачових уже вдруге тікає від війни. Спершу у 2014 змушені були покинути рідну Горлівку. Тепер і Торецьк, де прожили 8 років. Нині в Дніпрі розпочинають усе з чистого аркуша: відкрили мініпекарню. Про родинний оптимізм і бізнес-історію дізнавалася журналістка "5 каналу" Вікторія Ковальова. 

Мініпекарня в Дніпрі відкрилася навесні і одразу стала популярною. Тут випікають хліб, піцу та булочки переселенці з Торецька.

"У нас завдання – доробити меблі та докупити обладнання. Ми ще не почали пекти круасани", – розповідає переселенка з Донеччини Ганна Горбачова.

Переселенцями Горбачови стають уже вдруге. 2014-го з рідної Горлівки виїхали до Торецька. Сподівалися, невдовзі повернутися, проте згодом зрозуміли – життя треба починати з нуля. Найулюбленішу страву родини – мамині млинці – Ганна перетворила на бізнес.

"Ми почали пекти млинці. Але це було на великій млинниці. Після цього ми відкрили маленький магазин, нас змусили до цього. Тому що приміщення ми взяли одне, маленьке, а поруч було трохи більше. Нам сказали, що треба забрати все. Паніка взагалі. Я медик, яка торгівля?" – згадує Галина Горбачова.

Родина підтримала, і місто зустріло гостинно. Невдовзі в Горбачових у Торецьку з’явився не лише магазин, пекарня й кав'ярня. Цієї зими запустили бізнес у Сєверодонецьку, куди з дружиною переїхав син Дмитро. Та в плани знову втрутився путін.

"24 лютого – це страхіття, ці очі з екрану. Я не розуміла, що він говорить, я розуміла, що він йде нас знищувати. Тут ще діти, вони в Сєвєродонецьку", – згадує Ганна Горбачова.

"Ми тільки-тільки відкрили там заклад і почали працювати. У нас тільки почало все виходити. Коли почалося, у мене перша думка була, що треба їхати на заправку. Я приїжджаю о 7-8 ранку, але в Сєвєродонецьку не було жодної заправки без черги. І ми якраз стояли в черзі, а воно перший, другий приліт", – згадує переселенець із Донеччини Дмитро Горбачов.

Побувши кілька тижнів у Торецьку, родина вирішила перебратися до Дніпра і на новому місці знову розпочати все спочатку. Переїхали спершу діти, а з часом – і батьки.

До Торецька родина з Дніпра і досі возить хліб. Кажуть, економічно – не вигідно. Проте покинути земляків у скруті – не можуть.

У Дніпрі пекарня працює ще не на повну потужність, проте вже має своїх постійних покупців. Більшість із них теж переселенці, які до пекарні прийшли на запах.

"Ішов після роботи, захотілося їсти. Пахло дуже смачно хачапурі. Як я вже зрозумів, це хачапурі. Прийшов, спробував – смачно", – розповідає переселенець Ярослав.

Родина упевнена, вистоїть попри все. Нині у планах – поборотися за міжнародні гранти, щоб створити мережу пекарень у Дніпрі. А ще – відвідати рідну Горлівку – після перемоги.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, "5 канал"

Читайте також: Допомагає відволікатися від новин про ракетні обстріли: як проходять екскурсії для переселенців в Полтаві – сюжет

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Попередній матеріал
В Україні заборонили паління електронних сигарет у громадських місцях – подробиці
Наступний матеріал
"Колеса" для морпіхів: благодійники із Німеччини передали броньовики ЗСУ – сюжет
Loading...
У Львові шукають волонтерів для допомоги переселенцям з інвалідністю

У Львові шукають волонтерів для допомоги переселенцям з інвалідністю

Пристосуватися до нових реалій: як у Хмельницькому переселенці безплатно освоюють професії

Пристосуватися до нових реалій: як у Хмельницькому переселенці безплатно освоюють професії

Готують тисячі обідів на день: як ресторан у Дніпрі щодня годує вимушених переселенців

Готують тисячі обідів на день: як ресторан у Дніпрі щодня годує вимушених переселенців

Два місяці у бункері на "Азовсталі": як виживали на війні та як оговтуються тепер – історія "тьоті Суп"

Два місяці у бункері на "Азовсталі": як виживали на війні та як оговтуються тепер – історія "тьоті Суп"

"Чисто одеський" вівторок: як пройшла толока в одеському зоопарку – сюжет

"Чисто одеський" вівторок: як пройшла толока в одеському зоопарку – сюжет

Евакуювався на велосипеді: як житель Донеччини подолав майже 300 км, щоб врятуватися від війни

Евакуювався на велосипеді: як житель Донеччини подолав майже 300 км, щоб врятуватися від війни