Команда вчених із Шотландії стверджує, що їхній винахід здатен відрізнити безліч солодів віскі, що допоможе миттю виявити підробку. Про це пише УНІАН.
"Можна натренувати конкретний "язик", яке на смак конкретне віскі. Таким чином, коли з’являється фальшивка, він може вказати на це. А при перевірці справжнього напою він підтвердить його оригінальність", – сказав один з авторів винаходу Аласдар Кларк.
За його словами, технологію можна вбудувати в портативний пристрій і застосовувати в дуже широкому спектрі випадків. Наприклад, щоб виявляти отрути або відстежувати екологічний стан водойм.
"Від початку ми думали більше про застосування на виробничих лініях, наприклад, для контролю якості. Якщо ви компанія з виробництва яблучного соку, це допоможе вам переконатися, що у вівторок ви робили такий самий сік, як тиждень тому", – пояснив Кларк.
Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що науковці збираються гнати "атомний" самогон під Чорнобилем.
Також дивіться фотогалерею за темою:
У зоні відчуження виявили 9 рідкісних видів кажанів – ФОТО







