Інгредієнт можна їсти самостійно або додавати у різні страви
Гарбузове насіння – це справжній осінній суперфуд, багатий на корисні речовини, який варто обов'язково включити в свій щоденний раціон. Однак, щоб отримати максимум користі від цього продукту, важливо знати, як правильно його вживати. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на RealSimple.
За словами дієтологині Еллі Розен, насіння гарбуза містить у собі велику кількість поживних речовин – антиоксидантів, таких як калій і магній, а також залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти та рослинний білок. Оболонка насіння – це справжнє джерело насичувальної клітковини.
Як зазначила експертка, насіння можна їсти як очищеними, так і в оболонці. Каже, що це абсолютно безпечно для організму.
Але найпростіший спосіб вживання продукту – це попередньо обсмажити його на деку протягом приблизно 10 хвилин. Усе тому, що у сирому вигляді насіння містить фітинову кислоту, яка ускладнює процес травлення. У смаженому вигляді інгредієнт можна також додавати у салати чи гранолу.
Також фахівчиня додала, що сире та смажене насіння слід зберігати у герметичному контейнері для зберігання продуктів у сухому прохолодному місці. Таким чином сире насіння може залишатися свіжим до року, смажене – близько місяця.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як швидко та смачно заморозити помідори.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.