Чорний шоколад

Смачно та корисно: науковці назвали продукт, який знижує ризик смерті

Shutterstock

Для тиску, продовження життя, мозку та від стресу

Британські дослідники стверджують, що чорний шоколад знижує ризик виникнення онкологічного захворювання та вірогідність смерті від серцево-судинних хвороб. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Express.

За словами вчених із Гарварду, позитивний вплив чорного шоколаду на здоров'я обумовлений високим рівнем флавоноїдів. Вони характеризуються антиоксидантними властивостями, що покращує кров'яний тиск і запобігає проблемам зі здоров'ям. Вважається, що чим більше какао у темному шоколаді – тим більше активних речовин.

Дослідники провели експерименти та встановили, що людина, яка щомісяця з'їдає 3 плитки шоколаду:

  • знижує ризик передчасної смерті на 36%
  • живе на рік довше

"Темний шоколад – багате джерело антиоксидантів та мінералів, і, як правило, він містить менше цукру, ніж молоко. Дослідження показують, що темний шоколад може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, зменшити запалення та резистентність до інсуліну", – стверджують фахівці.

Окрім цього, цей смаколик покращує роботу мозку, пам'ять, концентрацію уваги, час реакції, знижує стрес та навички вирішення проблем.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, що вчені назвали напій, що руйнує мозок дитини.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ