Шоколад + м’ята = досконалість у чашці
Оновлений дует для справжніх гурманів – м'ята і шоколад в абсолютно новому виконанні. Якщо в десертах це вже звичне поєднання, то як основа для гарячого напою – це ароматне й зігріваюче відкриття, яке варто скуштувати бодай раз. І, цілком імовірно, що з того моменту ви захочете готувати його знову і знову. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на "На пенсії".
Цей м'ятно-шоколадний чай – не просто альтернатива звичним напоям, а справжній ритуал насолоди: глибокий смак чорного чаю, ніжність вершків, солодкість шоколаду і свіжість м’яти поєднуються в одне ціле, створюючи розкішну текстуру і вишуканий аромат.
Рецепт м'ятного чаю з шоколадом
- Час приготування: 15 хвилин
- Кількість порцій: 2
Інгредієнти:
- 50 г темного шоколаду
- 2 ч. л. чорного чаю
- 150 мл вершків
- 2 ч. л. цукру
- мʼята – за смаком
Приготування:
- У заварник покладіть гілочки м'яти разом зі стеблами, додайте цукор.
- Засипте чорний чай, залийте 100 мл теплої, але не киплячої води (близько 90 °С).
- Залиште настоюватися на 5 хвилин, після чого долийте ще 100 мл гарячої води.
- Дайте чаю ще 5 хвилин настоятися.
- Тим часом поламайте шоколад на шматочки.
- У маленькій каструлі або сотейнику нагрійте вершки, висипте в них шоколад і почніть розмішувати вінчиком, не доводячи до кипіння.
- Продовжуйте помішувати на слабкому вогні, доки шоколад повністю не розчиниться і суміш не стане однорідною та гладкою.
- Через дрібне сито процідіть м'ятний настій прямо у гарячий шоколад із вершками.
- Ще раз збийте напій віничком, щоб він став пухким і ароматним.
- Розлийте по чашках і подавайте одразу.
Цей напій ідеально підійде для прохолодного вечора, затишної бесіди або як ароматна альтернатива класичному чаю чи каві. М'ята та шоколад у новому прочитанні здатні приємно здивувати.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт літнього десерту за 10 хвилин, який рятує у спеку.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.