Устриці Рокфеллера

Устриці Рокфеллера: історія та легендарний рецепт смачних устриць

Устриці Рокфеллера

Це страва, яка виникла у французькому кварталі Нового Орлеану

10 січня відзначають День устриць Рокфеллера. Це страва, яка виникла у французькому кварталі Нового Орлеану. Устриці Рокфеллера є однією з найсмачніших та найвишуканіших запечених страв із морепродуктів. Про історію цієї страви та смачний рецепт устриць Рокфеллера розповість "Дивогляд".

Історія страви "Устриці Рокфеллера"

Устриці Рокфеллера
Устриці Рокфеллера
Фото: Вікіпедія

Устриці "Рокфеллера" з’явилися в 1988 році в Новому Орлеані штат Луїзіана (США) у ресторані Антуана "Antoine’s Restaurant". Рецепт приготування цих устриць вигадав син засновника ресторану Жюль Альсіатор. Він назвав свою страву на честь американського мільйонера Джона Д. Рокфеллера через багатство цього рецепту.

На той час равлики коштували дуже дорого, тому Жуль знайшов альтернативу – місцеві устриці. До запечених устриць він додав зелень, вершковий соус та спеції, що зробило страву дуже смачною та вишуканою на смак.

Точний рецепт вершкового соусу устриць "Рокфеллера" і досі невідомий. Хоча завдяки дослідженням відомо, що до нього входили такі інгредієнти, як петрушка, цибуля та оливкова олія. З того часу устриці Рокфеллера стали популярною стравою, яка певний період часу вважалася делікатесом та розкішшю в ресторанах США.

Рецепт устриць Рокфеллера

Устриці Рокфеллера
Устриці Рокфеллера
Фото: Вікіпедія

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • сіль.

Для начинки:

  • 30 грамів вершкового масла;
  • 3 гілочки дрібно нарізаної петрушки;
  • 1 зубець часнику, вичавити;
  • сіль до смаку.

Кроки приготування:

Устриці:

  1. Розігрійте духовку до 220 ᵒС із верхнім підігрівом.
  2. Розколіть устриці та видаліть плоску частину мушлі за допомогою ножа. Усе робіть обережно.
  3. Перекладіть устриці на жаростійке деко або посудину та посипте товстим шаром солі.

Начинка:

  1. Часник, петрушку, сіль та вершкове масло потрібно подрібнити ножем до однорідної кашоподібної суміші.
  2. Однакову кількість начинки розкладіть у кожну відкриту мушлю. Зверху викладіть панірувальні сухарі.
  3. Тепер можна ставити устриці в духовку та готувати 6-8 хвилин, устриці мають підрум’янитися. Потім дістаньте устриці та куштуйте їх теплими. Смачного!

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт неймовірно смачного гарбузового пирога.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.





ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ