Дорослі та діти полюбляють солодощі, а особливо цукерки. Желейні, льодяники, шоколадні, з різноманітними начинками та смаками. Усі їх люблять, проте багато людей слідкують за своїм харчуванням та шукають їм альтернативи. До Всесвітнього дня цукерок про рецепти корисних цукерок розповість "Дивогляд".
4 листопада відзначають День цукерок. У цей день, в осінню прохолодну погоду можна поласувати цукерками та різними солодощами з гарячим напоєм. Але щоб не зашкодити здоров'ю, пропонуємо приготувати натуральні та корисні цукерки самостійно.
Користь натуральних цукерок
Переваги корисних цукерок полягають у їх користі для організму. По-перше, корисні цукерки забезпечать вас енергією, адже більшість з них готують із сухофруктів, горіхів та меду. Такі продукти забезпечать ваш організм вітамінами та мінералами.
Натуральні цукерки не мають рафінованих цукрів, підсилювачів смаку та інших некорисних для організму добавок. Такі корисні смаколики навпаки насичені натуральними вуглеводами, тому можуть попередити перепади енергії та підтримати стабільний рівень цукру в організмі.
Також серед переваг натуральних цукерок є жири та клітковина, які добре впливають на стан серцево-судинної системи, покращують роботу мозку та сприяють покращенню травлення і гарної роботи мікрофлори.
До речі натуральні цукерки з’явилися раніше за солодкі. У Стародавньому Єгипті цукерки теж робили з фініків, інжиру та мигдалю з медом, а у Стародавній Греції з горіхів, макових зерен та кунжуту.
Рецепти домашніх корисних цукерок
Інжир в шоколаді
Інгредієнти:
- сушений інжир – 5-6 штук
- волоський горіх – 5-6 штук
- шоколад –100 г
- вершкове масло – 1 ст. л.
Кроки приготування
- Інжир залити окропом та залишити трохи постояти.
- Потім підсушіть його та кожну ягоду зверху розріжте. Покладіть туди дрібно нарізані горіхи.
- Шоколад з маслом розтопіть на водяній бані.
- Занурте у розтоплений шоколад інжир та викладіть його на тарілку.
- Ненадовго залиште цукерки у холодильнику до застигання шоколаду.
Солодкі цукерки з фініків
Інгредієнти:
- фініки – 250 г
- горіхи – 80-90 г
- кокосова стружка –15 г
Кроки приготування
- У різних чашах блендера окремо дрібно помеліть горіхи та фініки. Попередньо фініки очистіть від кісточок.
- Після до фініків додайте горіхи та кокосову стружку. Усе разом потрібно ретельно змолоти.
- Трохи почекайте та сформуйте кружечки розміром, приблизно з горішок. Такі цукерки можна куштувати одразу.
"Рафаелло"
Інгредієнти:
- Кокосова стружка – 50 г
- Сир – 100 г
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.
- Цільні горіхи для середини (мигдаль або фундук)
- Замінник цукру або мед
Кроки приготування
- Змішайте у посудині сир, кокосову стружку, ванільний екстракт та підсолоджувач. Потім збийте масу до однорідної консистенції.
- З отриманої суміші зліпіть маленькі кульки та у кожну з них покладіть, наприклад фундук та сформуйте кульки знову.
- Залиште готові кульки у холодильнику на 1-2 години.
- Готові цукерки обваляйте у кокосовій стружці та куштуйте.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт трьох простих страв нашвидкоруч, які можна приготувати без електроенергії.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.