холодна кава, айс-лате, фрапе

Готуємо прохолодний фрапе вдома – простий рецепт від українського шеф-кухаря

відкриті джерела

Фрапе – один з популярних кавових напоїв, що у перекладі означає охолоджений

Це кава з молоком, що часто вкрита густою молочною пінкою. Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим і швидким рецептом приготування освіжаючого фрапе вдома, передає "Дивогляд

Головною відмінністю фрапе від популярного ice-latte є те, що фрапе збивають у блендері до утворення пінної маси та розчинення кубиків льоду.

 Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл;
  • Еспресо – 40 мл;
  • Цукор – 2 ч.л.;
  • Лід – дві третини склянки.

Приготування:

У кавоварці/гейзерній кавоварці/турці/аеропресі приготуйте порцію еспресо. Також ви можете заварити звичайну розчинну каву.

У чашу блендера додайте 40 мл готової кави еспресо, а також 200 мл молока, 2/3 склянки льоду і 2 чайні ложки цукру. Ретельно збивайте всі інгредієнти до однорідності.

Коли фрапе буде готовий – перелийте його у високу склянку. За бажанням можна додати до напою корицю.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що вчені зробили важливе відкриття про каву, яке руйнує міфи.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ