Фрапе – один з популярних кавових напоїв, що у перекладі означає охолоджений
Це кава з молоком, що часто вкрита густою молочною пінкою. Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим і швидким рецептом приготування освіжаючого фрапе вдома, передає "Дивогляд"
Головною відмінністю фрапе від популярного ice-latte є те, що фрапе збивають у блендері до утворення пінної маси та розчинення кубиків льоду.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл;
- Еспресо – 40 мл;
- Цукор – 2 ч.л.;
- Лід – дві третини склянки.
Приготування:
У кавоварці/гейзерній кавоварці/турці/аеропресі приготуйте порцію еспресо. Також ви можете заварити звичайну розчинну каву.
У чашу блендера додайте 40 мл готової кави еспресо, а також 200 мл молока, 2/3 склянки льоду і 2 чайні ложки цукру. Ретельно збивайте всі інгредієнти до однорідності.
Коли фрапе буде готовий – перелийте його у високу склянку. За бажанням можна додати до напою корицю.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що вчені зробили важливе відкриття про каву, яке руйнує міфи.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.