Захищає від раку та запалення: медик назвав інгредієнт, який варто додати до кави

Кава – це популярний напій для багатьох осіб, але додавання лише одного таємного компонента може помітно покращити користь цього напою

Лікар-гастроентеролог Вілл Булсевич рекомендує додавати до кави один інгредієнт, який він особисто любить – корицю. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Well&Good.

За його словами, кориця надасть напою неповторний смак і покращить корисні властивості вашої щоденної кави для кишківника.

Чому кориця варта додавання у каву?

Кава є значним джерелом антиоксидантів, оскільки вона містить багато поліфенолів. Це рослинні сполуки з міцними антиоксидантними властивостями, які борються з запаленням та захищають від хронічних хвороб і онкології.

"Додавання кориці, ще одного поліфенолу, до цього напою, насиченого антиоксидантами, може значно підвищити кількість антиоксидантів у вашій каві", – зауважує фахівець.

Доктор Булсевич додав, що кава є хорошим джерелом клітковини, яка підтримує здоров'я кишківника. Вона містить два типи клітковини: розчинну і пребіотичну. Кориця також – це джерело клітковини, і лише одна чайна ложка кориці містить понад грам клітковини.

Хоча кава з корицею не стане заміною для інших продуктів, багатих на клітковину, в раціоні, вона все ж може приносити користь і сприяти здоров'ю кишківника, допомагаючи залишатися послідовним у вашому харчуванні.

"Ви можете отримати більше клітковини з салату? Звісно. Але більшість людей п'є каву щодня, тож вона має важливий вплив на мікробіом кишківника", – пояснює він.

Чорна кава може бути не для всіх, але додавання кориці – це чудовий спосіб покращити смак цього корисного для кишківника напою.

Яка кількість кориці потрібна для кави?

Доктор Булсевич радить розпочати з 1/8 чайної ложки меленої кориці, а якщо вам сподобається, можна додати більше.

Лікар додатково рекомендує комбінувати корицю з меленим імбиром та куркумою для отримання потрійного ефекту протизапальних та антиоксидантних компонентів. Також, якщо ви не можете пити чорну каву, додавання трохи соєвого молока може покращити смак і знизити кислотні властивості.

Раніше "Дивогляд" розповідав про напій, який позбавляє від зайвих кілограмів.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше