"Притомні японці, на щастя, історично є русофобами"
Популярний кулінар Євген Клопотенко вразив читачів історією про відмову відкриття українського ресторану в Японії. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його сторінку в Instagram.
Його плани зіткнулися з перешкодою, яка полягала в тому, що в Японії борщ сприймають як російську страву. За словами Клопотенка, йому розповіли, що місцеві мають негативне ставлення до росіян, і тому ресторан з борщем, ймовірно, не став би популярним серед них.
"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ – це російська страва". Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди", – поділився Клопотенко.
Крім того, кулінар відзначив, що ця ситуація підкреслює важливість посилення зусиль у популяризації української культури та кухні на міжнародному рівні.
Водночас посол України в Японії Сергій Корсунський заявив, що у Японії за два роки відкрилося з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ. За його словами, самим японцям чудово відомо, що борщ є українською стравою.
"Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який "відмовив" свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися", – додав він.
Варто пригадати, що завдяки наполегливості Євгена Клопотенка у червні 2022 року український борщ був внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як співачка Полякова різко розкритикувала шеф-кухаря Клопотенка.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.