Вартість на продукти харчування зростає
В Україні за час війни суттєво зросла вартість борщу, повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Zakaz.ua.
Ціни на інгредієнти для української першої страви помітно збільшилися у порівнянні з довоєнними. Так, середня вартість баняка червоного борщу з м'ясом, об'ємом 4 лЮ, коштує 144 грн. У порівнянні з серпнем 2021-го, сьогоднішня вартість на 52% вища.
Вартість пісної страви (без м'яса) зросла ще суттєвіше – на 90% у порівнянні з серпнем 2021-го і становить 58 грн.
Зростання вартості всієї страви безпосередньо пов'язано зі зростанням вартості на продукти харчування у супермаркетах і на ринках. Розглянемо детальніше:
- ріпчаста цибуля подорожчала на 114%;
- картопля – на 40%;
- морква – на 30%;
- свинина – на 30%;
- томатна паста – на 54%;
- сметана – на 32%;
- соняшникова олія – на 7%.
Варто сказати й про продукти, на які ціни впали: капуста білокачанна подешевшала на 1%, а буряк – на 41%.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що борщ внесли до списку спадщини ЮНЕСКО.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.