суші "Філадельфія"

Готуємо суші вдома: який рис обрати і як його варити

відкриті джерела

Суші стали однією з найулюбленіших страв у багатьох людей в усьому світі. Найчастіше їх замовляють у кафе та ресторанах, але як щодо того, щоб приготувати цю азійську страву вдома?

Щоправда, приготувати суші непроста справа і здебільшого успіх залежить від одного головного інгредієнта – рису. Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам, який рис необхідно треба обирати для суші і як правильно його варити.

Порадами поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко. Він розповів, що для приготування цієї вишуканої страви підійде рис, який можна знайти на полицях супермаркетів. При цьому варто орієнтуватися на форму зерна.

Довгозернистий рис (Басматі, Жасмін) має найменшу кількість крохмалю, а отже буде розсипатися. Те саме стосується й рису для плову сорту Девзіра, і спеціальних сортів Карнаролі, Камоліно та Арборіо, які використовують для приготування італійського різотто.

Для того, щоб ваші суші вийшли вдалими і не розсипалися, варто обирати рис з великим вмістом крохмалю. У цьому випадку найкращим вибором буде звичайний круглозернистий рис, який дуже добре злипатиметься після приготування.

Зверніть увагу, що для вдалих суші необхідно дотримуватися пропорцій у приготуванні рису: на одну склянку рису має бути дві склянки води. Коли вода закипить, залиште рис на ще 5 хвилин. Після цього вимкніть вогонь, накрийте посуд кришкою і залиште настоятися ще на 15 хвилин. По завершенні цього часу можете готувати суші.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав вам про 5 найпопулярніших видів креветок для суші в Японії.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ