Які креветки використовують для ролів і суші на їх батьківщині. І які креветки можна знайти в українських магазинах
Доставка суші у Херсоні дозволяє мешканцям і гостям міста скуштувати різні варіанти найпопулярнішої японського страви тут і зараз. Вони, як і роли, робляться з різних інгредієнтів, в числі яких найпопулярніші, звичайно ж, морепродукти.
Роли з креветкою збирають навколо себе не менше шанувальників, ніж з м'ясом краба, риби, гребінців, кальмарів, мідій і восьминогів. Однак традиційні суші в Японії і в Україні відрізняються видами Королівського морепродукту, які використовують для приготування страви.
Ми розповімо, без яких різновидів креветок неможливо уявити справжню японську кухню, а також чим їх можна замінити.
Які креветки використовують для ролів і суші в Японії
Смачні, ніжні, м'які, соковиті і такі різні види креветки використовуються в рецептах суші на їх батьківщині. Країна висхідного сонця може похвалитися наступним розмаїттям Королівського морепродукту на кухнях ресторанів і в супермаркетах:
- Кораї-ебі – це невеликі світло-сірі представники свого роду, без яких складно уявити гарячі запечені роли.
- Усі-ебі – це один з найбільших видів, який відноситься до тигрових, але відрізняється від них чорним кольором панцира, а через найніжніший смак не готується в клярі у фритюрі (іноді в сирому вигляді додається в суші).
- Ама-ебі – можна зустріти в складі нігірі суші, проте це задоволення не з дешевих за рахунок особливостей виловлювання креветки і її дивного смаку.
- Курума-ебі – монотипний рід креветок, який можна піддавати термічній обробці або ж продавати в сирому вигляді, для нього характерний приємний солодкий післясмак.
- Ботан-ебі – велика і солодка гребінчаста креветка, яку їдять як в сирому вигляді, так і в обробленому (відварюють, обсмажують).
Усі ці делікатеси можна зустріти в фаст-фудах і ресторанах Японії. Їх незабутній смак не залишить нікого байдужим.
Які види креветок можна знайти в українських магазинах для приготування ролів
Варені або заморожені види креветок з океану зустрічаються в місцевих українських магазинах, проте не так часто, адже коштують вони недешево. Саме тому їм віддають перевагу свіжі або заморожені креветки, які розводять на спеціальних фермах. Це королівські (вони ж ваннамей), тигрові і північні (атлантичні).
Останні відносяться до холодноводних, деякі компанії мають відповідні квоти на їх вилов у водах Атлантичного океану, тому постачають їх замороженими прямо в Україну. Впізнати їх просто, адже вони найменші, через що їх називають коктейльними і рідко використовують для приготування ролів або суші.
Джерело: aleksandrsann.ks.ua