Узвар, компот з сухофруктів

Обов'язковий на Різдвяному столі: рецепт корисного вітамінного узвару

Shutterstock

Узвар – дуже корисний та смачний напій, який приємно пити у будь-яку пору року. Він обов'язково повинен бути на різдвяному святковому столі, оскільки вважається другою за важливістю стравою після куті.

Враховуючи це, "Дивогляд" вирішив поділитися з вами рецептом вітамінного узвару, який смакуватиме до будь-якої страви. Він обов'язково сподобається вам і вашим рідним.

Перш за все, підготуйте свої улюблені сухофрукти, але не забудьте про яблука, сливи та груші. Саме ці три фрукти вважаються обов'язковими компонентами класичного узвару.

Розрахуйте кількість води так, щоб на 500 гр сухофруктів припадало 2 л чистої води. 

Покладіть плоди у каструлю, залийте їх окропом та залиште настоюватися на 12 годин. По завершенні цього часу поставте каструлю на повільний вогонь та варіть упродовж 30 хв. 

За бажанням додайте паличку кориці, гвоздику або інші прянощі. Готовий узвар залиште остигати.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що треба пити для підвищення імунітету.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ