Ви будете здивовані
Без традиційного салату "Оселедець під шубою" неможливо уявити новорічний стіл. Саме тому "Дивогляд" вирішив поділитися з вами несподіваними способами приготування цієї страви, про які ви не чули.
Роли "Оселедець під шубою"

Оселедець під шубою
Фото: monakhovan_ / Instagram
Суші стали однією з найзатребуваніших страв для багатьох людей. То чому би не приєднатися до цієї групи, але з несподіваним варіантом.
Інгредієнти:
- Картопля;
- Морква;
- Буряк;
- Цибуля;
- Майонез;
- Оселедець.
Приготування:
- Картоплю, моркву та буряк відваріть, а після вистигання очистіть;
- На рівній поверхні розстеліть фольгу. Викладіть на неї нарізаний кружечками буряк та полийте майонезом;
- Зверху викладіть шар моркви та полийте її майонезом. Те саме зробіть з картоплею;
- Викладіть поверх овочевих шарів в ряд оселедець та цибулю. Згорніть фольгу разом з усіма складовими в рол та поставте у холодильник;
- Після цього наріжте шматочками, як роли, та викладіть на тарілку.
Желе "Оселедець під шубою"

Оселедець під шубою
Фото: відкриті джерела
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт;
- Лимон – 1/2 шт;
- Хліб ржаний – 5 шматочків;
- Оселедець – 1 шт;
- Желатин – 15 гр;
- Вода – 60 мл.
Приготування:
- Відваріть буряк, а після цього очистіть його, розріжте на чотири частинки та подрібніть у блендері. Туди ж додайте майонез та лимонний сік і ще раз ретельно збийте;
- Желатин замочіть у холодній воді, а після трошки підігрійте його та додайте до бурякової маси;
- Виріжте з хліба м'якіть у формі кола та покладіть всередину нарізаний невеличкими кубиками оселедець, а зверху нього викладіть масу з желе.
З червоною ікрою та сьомгою

Оселедець під шубою
Фото: відкриті джерела
Інгредієнти:
- Буряк – 400 гр;
- Морква – 300 гр;
- Картопля – 200 гр;
- Оселедець (велика) – 1 шт;
- Сьомга слабосолона (філе) – 200 гр;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Цибуля зелена – 1 пучок;
- Майонез – 400 гр;
- Сіль;
- Ікра.
Приготування:
- Відваріть буряк, моркву, картоплю та яйця. Коли інгредієнти охолонуть – натріть їх на терці. Зелену цибулю дрібно наріжте;
- Очистіть оселедець та наріжте його кубиками, а сьомгу – невеликими тонкими смужками;
- Викладіть інгредієнти шарами: 1/2 частина натертого буряка, сьомга, 1/2 частина моркви, картопля, оселедець, яйця, морква та буряк, що залишилися. Кожен шар ретельно змащуйте майонезом та соліть за бажанням;
- Прикрасьте салат зеленою цибулею та ікрою.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами олів'є для новорічного столу.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!