"Оселедець під шубою": креативні способи приготування новорічного салату, про які ви не здогадувалися

Ви будете здивовані

Без традиційного салату "Оселедець під шубою" неможливо уявити новорічний стіл. Саме тому "Дивогляд" вирішив поділитися з вами несподіваними способами приготування цієї страви, про які ви не чули. 

Роли "Оселедець під шубою"

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою
Фото: monakhovan_ / Instagram

Суші стали однією з найзатребуваніших страв для багатьох людей. То чому би не приєднатися до цієї групи, але з несподіваним варіантом.

Інгредієнти: 

  • Картопля;
  • Морква;
  • Буряк;
  • Цибуля;
  • Майонез;
  • Оселедець.

Приготування:

  1. Картоплю, моркву та буряк відваріть, а після вистигання очистіть;
  2. На рівній поверхні розстеліть фольгу. Викладіть на неї нарізаний кружечками буряк та полийте майонезом;
  3. Зверху викладіть шар моркви та полийте її майонезом. Те саме зробіть з картоплею;
  4. Викладіть поверх овочевих шарів в ряд оселедець та цибулю. Згорніть фольгу разом з усіма складовими в рол та поставте у холодильник;
  5. Після цього наріжте шматочками, як роли, та викладіть на тарілку.

Желе "Оселедець під шубою"

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою
Фото: відкриті джерела

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт;
  • Лимон – 1/2 шт;
  • Хліб ржаний – 5 шматочків;
  • Оселедець – 1 шт;
  • Желатин – 15 гр;
  • Вода – 60 мл.

Приготування:

  1. Відваріть буряк, а після цього очистіть його, розріжте на чотири частинки та подрібніть у блендері. Туди ж додайте майонез та лимонний сік і ще раз ретельно збийте;
  2. Желатин замочіть у холодній воді, а після трошки підігрійте його та додайте до бурякової маси;
  3. Виріжте з хліба м'якіть у формі кола та покладіть всередину нарізаний невеличкими кубиками оселедець, а зверху нього викладіть масу з желе.

З червоною ікрою та сьомгою

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою
Фото: відкриті джерела

Інгредієнти:

  • Буряк – 400 гр;
  • Морква – 300 гр;
  • Картопля – 200 гр;
  • Оселедець (велика) – 1 шт;
  • Сьомга слабосолона (філе) – 200 гр;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Майонез – 400 гр;
  • Сіль;
  • Ікра.

Приготування:

  1. Відваріть буряк, моркву, картоплю та яйця. Коли інгредієнти охолонуть – натріть їх на терці. Зелену цибулю дрібно наріжте;
  2. Очистіть оселедець та наріжте його кубиками, а сьомгу – невеликими тонкими смужками;
  3. Викладіть інгредієнти шарами: 1/2 частина натертого буряка, сьомга, 1/2 частина моркви, картопля, оселедець, яйця, морква та буряк, що залишилися. Кожен шар ретельно змащуйте майонезом та соліть за бажанням;
  4. Прикрасьте салат зеленою цибулею та ікрою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами олів'є для новорічного столу.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше