Дошка вважається одним з обов'язкових предметів на кухні. Сьогодні існує чимало варіацій дощок, але найпопулярнішими залишаються дерев'яні.
Дуже часто господарки стикаються з проблемою утворення чорних пліснявих плям на дерев'яній поверхні, через які викидають дошку. "Дивогляд" із посиланням на solvesonic ділиться з вами порадами, як очистити цей предмет за кілька хвилин та використовувати його знову.
Рекомендується мати на кухні принаймні три дошки:
- для м'яса та риби;
- для овочів та фруктів;
- для хліба та кондитерських виробів.
Але, якщо ви ріжете усе на одній і тій самій поверхні, то необхідно її час від часу ретельно очищати. Якщо ж на дереві вже утворилася пліснява – дотримуйтеся кількох рекомендацій з очищення.
Перш за все, звільніть дошку від залишків їжі та змочіть теплою водою. Не витирайте її насухо, а просто кілька разів струсіть. Посипте поверхню сіллю та ретельно розітріть рукою з усіх боків. Одразу ж після цього насипте соду і так само розітріть поверхню.
Покладіть дошку у велику миску або раковину та залийте харчовим оцтом на 10-15 хв. По завершенні цього часу змийте суміш губкою та теплою водою.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами переліком 10 незамінних речей для вашої кухні.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!