Лікарка-нутриціолог, дієтологиня Джессіка Сепель із Австралії розповіла, поєднання яких продуктів може покращити стан шкіри і суттєво вплинути на зовнішність людини. Про це пише "Дивогляд" із посиланням на Daily Mail.
Сепель нагадала, що шкіра – це найбільший орган людини, тому потрібно не забувати дбати про неї і вживати достатню кількість корисних мікроелементів для підтримки її краси та здоров’я.
Експертка розповіла про 4 комбінації продуктів, які зроблять шкіру сяючою, рівною, і ваше обличчя випромінюватиме здоров’я.
Жирна риба, печінка та цільнозернові продукти
Жирна риба, така як лосось або тунець, печінка і цільнозернові продукти, багаті потужним антиоксидантом коензимом Q10 (CoQ10), який, за словами Джессіки, є жиророзчинною вітаміноподібною речовиною, яка виробляється організмом і зберігається в жирових тканинах.
Речовина відіграє важливу роль у виробленні енергії і знаходиться у зовнішньому шарі шкіри, який діє як "початковий бар’єр для окисників".
Ці продукти також містять високий рівень омега-3 жирних кислот, які допомагають зменшити запалення в організмі.
- Читайте також: 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізуються"
Цитрусові, ківі, помідори і стручковий перець
Вітамін С, що міститься в ківі, стручці, цитрусових і помідорах, є потужним антиоксидантом, який сприяє виробленню колагену.
За даними медичного порталу Healthline, колаген є основним структурним білком, який міститься в організмі, який є "одним із основних будівельних блоків" шкіри, кісток, м’язів, сухожиль і зв’язок.
З віком організм повільно втрачає колаген і починають утворюватися зморшки.
Дієтологиня також нагадала, що вітамін С допомагає усунути "вільні радикали", що зменшує старіння шкіри.
- Читайте також: Чому волосся швидко жирніє і як із цим боротися
Гарбуз, батат, морква, манго і папайя
Деякі фрукти та овочі, такі як гарбуз, солодка картопля (батат), морква, манго і папайя, наповнені антиоксидантом В-каротином - пігментом, який надає помаранчевим фруктам і овочам яскравий колір.
"Бета-каротин є фотопротектором, і він дозволяє уникнути почервоніння шкіри, викликаного УФ-променями, — розповіла Джессіка, зазначивши, що це було доведено науково.
Соняшникове насіння, мигдаль і шпинат
Також так само важливо вживати продукти, багаті вітаміном Е, щоб захистити шкіру від УФ-випромінювання. Цей вітамін діє як антиоксидант і міститься в мигдалі, шпинаті та насінні соняшнику.
"Прийом натурального вітаміну Е допомагає протистояти пошкодженню якісних жирів в організмі, що призводить до пошкодження клітин і пов’язане зі старінням шкіри", – пояснила дієтологиня.
Читайте також:
- Психіатри назвали 5 продуктів, які покращують пам’ять і рятують від тривожності й депресії
- Для росту, сили і густини: топ-5 домашніх масок для волосся
- 5 найгірших речей, які ви постійно робите зі своїм волоссям
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!