Дієтологи назвали 4 комбінації продуктів, які покращують зовнішність і додають краси

Шкіра – найбільший орган людини. Тож вона потребує особливого догляду

Лікарка-нутриціолог, дієтологиня Джессіка Сепель із Австралії розповіла, поєднання яких продуктів може покращити стан шкіри і суттєво вплинути на зовнішність людини. Про це пише "Дивогляд" із посиланням на Daily Mail.

Сепель нагадала, що шкіра – це найбільший орган людини, тому потрібно не забувати дбати про неї і вживати достатню кількість корисних мікроелементів для підтримки її краси та здоров’я.

Експертка розповіла про 4 комбінації продуктів, які зроблять шкіру сяючою, рівною, і ваше обличчя випромінюватиме здоров’я.

Жирна риба, печінка та цільнозернові продукти

Жирна риба, така як лосось або тунець, печінка і цільнозернові продукти, багаті потужним антиоксидантом коензимом Q10 (CoQ10), який, за словами Джессіки, є жиророзчинною вітаміноподібною речовиною, яка виробляється організмом і зберігається в жирових тканинах.

Речовина відіграє важливу роль у виробленні енергії і знаходиться у зовнішньому шарі шкіри, який діє як "початковий бар’єр для окисників".

Ці продукти також містять високий рівень омега-3 жирних кислот, які допомагають зменшити запалення в організмі.

Цитрусові, ківі, помідори і стручковий перець

Вітамін С, що міститься в ківі, стручці, цитрусових і помідорах, є потужним антиоксидантом, який сприяє виробленню колагену.

За даними медичного порталу Healthline, колаген є основним структурним білком, який міститься в організмі, який є "одним із основних будівельних блоків" шкіри, кісток, м’язів, сухожиль і зв’язок.

З віком організм повільно втрачає колаген і починають утворюватися зморшки.

Дієтологиня також нагадала, що вітамін С допомагає усунути "вільні радикали", що зменшує старіння шкіри.

Гарбуз, батат, морква, манго і папайя

Деякі фрукти та овочі, такі як гарбуз, солодка картопля (батат), морква, манго і папайя, наповнені антиоксидантом В-каротином - пігментом, який надає помаранчевим фруктам і овочам яскравий колір.

"Бета-каротин є фотопротектором, і він дозволяє уникнути почервоніння шкіри, викликаного УФ-променями, — розповіла Джессіка, зазначивши, що це було доведено науково.

Соняшникове насіння, мигдаль і шпинат

Також так само важливо вживати продукти, багаті вітаміном Е, щоб захистити шкіру від УФ-випромінювання. Цей вітамін діє як антиоксидант і міститься в мигдалі, шпинаті та насінні соняшнику.

"Прийом натурального вітаміну Е допомагає протистояти пошкодженню якісних жирів в організмі, що призводить до пошкодження клітин і пов’язане зі старінням шкіри", – пояснила дієтологиня.

Читайте також:

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше