twitter.com

В НАТО відреагували на візит Путіна до Абхазії

У Альянсі цинічний візит російського лідера назвали "шкідливим для врегулювання конфлікту"

У НАТО прокоментували поїздку президента РФ Володимира Путіна до Росією ж окупованої Абхазії у дев'яту річницю війни проти Грузії – 8 серпня. Як передає Politico, прес-секретар НАТО Ділан Уайт назвав візит російського лідера шкідливим для міжнародних зусиль, які спрямовані на мирне і переговорне врегулювання конфлікту.

"Ми шкодуємо, що цей візит був проведений без попередньої згоди грузинської влади", – наголосив  Уайт і додав, що НАТО є єдиними у повній підтримці суверенітету та територіальної цілісності Грузії "в межах своїх міжнародно визнаних кордонів".

Представник Альянсу наголосив, що не буде визнано жодних спроб змінити статус Абхазії та Південної Осетії як регіонів Грузії.

Як повідомляв 5.UA, 8 серпня Грузія вже вдев'яте згадувала жертв російської агресії 2008 року. Саме тоді російські літаки атакували позиції біля міст Цхінвалі та Горі. До регіону підтягнулися й сухопутні війська. Тисячі людей були змушені залишити свої домівки. Внаслідок агресії країна втратила контроль над Південною Осетією та Абхазією. Дотепер приблизно 20% Грузії залишаються під російською окупацією. На цих територіях РФ розквартирувала 10 тисяч своїх військових.

Нагадаємо, як заявив американський сенатор Том Коттон, Україна і Грузія не можуть приєднатися до НАТО, поки їх землі топчуть російські війська.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Грузія згадує жертв російської агресії 2008 року – фоторепортаж

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
"Цинічно ігнорують цивільних": В ОРЛО блокують відкриття пункту пропуску "Золоте"
Наступний матеріал
Роль Громадської ради доброчесності є спірною – звіт GRECO
Loading...