Ресторан для собак відкрили у Римі. Сюди не просто дозволяють приводити чотирилапих, а навіть закликають це робити. Для псів облаштовані спеціальні вишукані місця і розроблене окреме меню. Що подають і скільки коштує – дізнавалася Нонна Стефанова.
Зоя і Мая прийшли до ресторану. Мова не про дівчат, а про їхніх песиків. Власниці привели своїх чотирилапих почастуватися у спеціальному закладі – ресторані для собак під назвою "Фіуто". У перекладі з італійської – "Нюх", або "Понюхай". Він відкрився у Римі. Песикам Зої і Маї тут раді. Наливають із порогу мінеральну воду, освіжитися.
"Зараз собака вважається членом сім'ї, тому його сприймають і поводяться з ним, як із дитиною, у всіх розуміннях. Коли господарі кудись ідуть, собаку також беруть із собою. Куди б не йшли – в ресторан, на море, на вулицю на прогулянку – завжди беруть із собою собаку", – каже співвласник ресторану Марко Турано.
"Якби я зустріла прекрасного принца, то народила б дитину. Але 2,5 роки тому народився цей песик. Це дівчинка. І все моє життя, моя любов і моя увага спрямована на неї", – переконує власниця собаки Тереза Фера.
Люди у цьому ресторані, звісно, теж можуть поїсти і поспілкуватися за келихом вина. Зручно сидітимуть і їхні хвостаті супутники. Біля кожного столу – кошик, де комфортно може розміститися тварина. І мисочка для води. Замовлену їжу – приносять. Собаки матимуть не менший, а може й більший вибір у меню. І відповідно – вишукано оформлену страву.
"Це бісквітний крамбл: тут бісквіт і зелене яблуко", – пояснює шеф-кухар їжі для собак Лука Ґрамматіко.
Шеф-кухарі мають на кухні усе необхідне для цього. На іншій кухні, для собак – адже вона окремо від тієї, де готують людям. Вартість страв залежить від розміру собаки і миски – маленька миска їжі коштує 8 євро, велика – 20. Це приблизно 320 і 800 гривень відповідно.
"У нас є дві абсолютно окремі кухні. На моїй кухні – я зосереджуюсь на створенні страв для собак. Готую яловичий фарш, свинину, курку, тріску. Потім овочі, моркву, кабачки, картоплю тощо. Потім це все змішується разом, аби створити страву", – зауважує шеф-кухар їжі для собак Лука Ґрамматіко.
Співвласник ресторану каже: на створення такого закладу його надихнула кохана жінка. А згодом – тут поєднувалися серця. Собачі.
"Якось у нас був вечір, коли собаки-відвідувачі закохалися. Це були мальтійські болонки, він і вона. Власники обмінялися номерами телефонів, бо зрозуміли, що собаки дуже добре ладнають між собою", – розповідає співвласник ресторану Fiuto Марко Турано.
На згадку про відвідування цього ресторану можна сфотографуватися. Фотозони – за сезоном. Нині – різдвяні і новорічні.
Нонна Стефанова, "5 канал"
Читайте також: Зроби собаку щасливим: у Вінниці притулок пропонує людям стати опікуном для песиків, не забираючи їх додому – сюжет.
Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.
- Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.
Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.