president.gov.ua

Rothschild Trust підтверджує створення "сліпого" трасту для Порошенка

    У Rothschild Trust заявили, що угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року

    Rothschild Trust підтверджує підписання трастового договору щодо частки Порошенка в "Рошен". Так, Президент України передав Rothschild Trust управління своєю часткою в кондитерській корпорації у створеному сліпому трасті (blind trust). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

    "У результаті 12-місячної підготовки відповідна угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року", - йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

    "Угоду було складено відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів у траст на час державної служби", - наголошується в повідомленні.

    У Rothschild Trust також уточнили, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надають коментарі щодо взаємовідносин з клієнтами або певними особами, проте в цьому конкретному випадку він отримав на це повноваження від свого клієнта.

    Вадим Медведєв, старший радник юридичної фірми "Авеллум", що є юридичним радником Порошенка, пояснив: "У цьому договорі чітко передбачено, що траст є безвідкличним, тобто ця компанія не може самовільно його скасувати. І друге - там передбачено, що траст сформований на стандарті "сліпого" трасту: тобто, вигодоотримувачі трасту не мають права отримувати від управителя і будь-яких осіб, пов'язаних з трастом, інформацію про активи цього трасту і про те, що в ньому відбувається".

    Відомо, що корпорація "Рошен" - один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

    Як повідомляв 5.ua, 3 квітня Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) і сайти світових ЗМІ опублікували матеріали, присвячені корупції у найвищих ешелонах влади в низці країн. У матеріалах ICIJ також згадується президент України Петро Порошенко, який створив у 2014 році офшорні компанії.

    6 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що основною метою створення компанії Prime Asset Partners Limited на Британських Віргінських островах було створення спеціального підприємства (SPV) для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як у інших учасників скандалу Panamapapers.

    Нагадаємо, що 14 січня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що передав свою частку в корпорації "Рошен" в траст, який заснований на моделі "сліпий" траст.

    Попередній матеріал
    Розвідка зафіксувала чергові втрати російських військових на Донбасі
    Наступний матеріал
    Внаслідок різкої активізації бойовиків сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь - Мотузяник
    Теги:
    Loading...
     Порошенко детально пояснив схему передачі Roshen банку Rothschild Group

    Порошенко детально пояснив схему передачі Roshen банку Rothschild Group

    ЗМІ отримали офіційне роз'яснення, навіщо Порошенку офшори та куди йдуть податки Roshen

    ЗМІ отримали офіційне роз'яснення, навіщо Порошенку офшори та куди йдуть податки Roshen

    Президент Панами створить комісію для розслідування фінансових махінацій

    Президент Панами створить комісію для розслідування фінансових махінацій

    США мають намір розширити список санкцій проти РФ через "панамські документи"

    США мають намір розширити список санкцій проти РФ через "панамські документи"