"Ігри нескорених": дивовижна історія зцілення надшвидкого бігуна-бійця АТО

5 канал
"5 канал" продовжує цикл розповідей про учасників Національної збірної, які представлятимуть Україну на Міжнародних змаганнях "Ігри Нескорених" у Торонто

Чергова історія про незламного героя - бійця 30-ї механізованої бригади ЗСУ Юрія Писарчука. На фінальних зборах перед міжнародними змаганнями у Торонто 32-річний Юрій тренується на повну. Попри тяжкі поранення, він значно поліпшив свій результат після відбірних етапів із легкої атлетики, передає кореспондент "5 каналу".

Колишній боєць 30-ї механізованої бригади розповідає власну історію. Поранення він зазнав улітку 2014 року під Лутугиним на Луганщині.

"У ніч на 28 серпня поїхали не туди, куди треба було, скажімо так. Потрапили на пригоди. Був розрив поблизу голови механіка-водія БМП. Дякувати Господу, живий-здоровий, тільки трохи контужений. Ще один товариш у нас отримав перелом руки. Не пам'ятаю – закритий чи відкритий. Я вже був у стані напівнепритомності", – розповідає Юрій.

Тоді, каже, військовий, зазнав поранення голови та травми хребта. Пошкодження спинного мозку спричинило парапарез – частковий параліч ніг, а через поранення у голову чоловік частково втратив зір.

5 канал

Реабілітація Юрія була непростою – триває й досі. Утім, поруч була неабияка підтримка.

"Найліпша підтримка, яка тільки може бути – це моя донька, моя любляча дружина, мої батьки. Це люди, заради яких не варто зупинятися. Це люди, заради яких я намагаються зробити більше, ніж можу", – каже учасник Національної збірної України "Ігри Нескорених".

Про змагання серед поранених ветеранів боєць дізнався з Інтернету. Під час чергового загострення хвороби він вирішив спробувати свої сили у міжнародному проекті.

"Саме під час ускладнень, коли лежав у госпіталі, у реабілітаційному центрі, знайшов запрошення і подумав – чому б не розпочати такий собі новий вид реабілітації за допомогою проекту", – ділиться думками Юрій.

5 канал

Після виписки зі шпиталю Юрій мав лише три тижні на підготовку до змагань. Зголосився взяти участь у відбірних етапах із легкої атлетики та плавання. Зізнається, що на перемогу не розраховував, утім, пройшов конкурс, показавши високі результати з бігу.

Хоче, щоб на таких проектах свої сили випробували якомога більше ветеранів АТО.

Свою перемогу у Торонто Юрій присвятить усім людям, які допомагають хлопцям на передовій. А от найзаповітнішою мрією Юрій Писарчук поділився з нами – понад усе хоче гідно виховати 7-річну дочку Маргариту.

Наталка Коцкович, Олександр Павленко, "5 канал"

Попередній матеріал
"Історії нескорених": особлива розповідь – про єдину жінку-учасницю української команди
Наступний матеріал
Симон Петлюра: маловідомі подробиці життя державного та політичного діяча
Loading...