.
. скріншот

Який вигляд мало угруповання ЗСУ, завдяки якому вдалося звільнити Слов'янськ і Дебальцеве – Сурков

Читайте по-русски
Вдалося дізнатися, в яких умовах довелося жити бійцям 79-ки на кордоні з країною-окупантом

Військовий аналітик Олександр Сурков ексклюзивно показав карту Генштабу ЗСУ за 2014 рік, а також в ефірі спецпроєкту "Таємниці війни" на "5 каналі" розповів, якою була оперативна обстановка вздовж російсько-українського кордону в 2014 році.

Як видно із карт Генерального штабу ЗСУ, станом на 2014 рік наші підрозділи, тактичні і ротні групи, розміщувалися уздовж кордону від Ізварине і до Амвросіївки.

Це угруповання, наголошує експерт, у перше літо війни відіграло дуже важливу роль. Завдяки тому, що воно перекрило основні лінії забезпечення зі сторони Росії, основні сили української армії змогли звільнити Слов'янськ, Лисичанськ, Дебальцеве, просунутися в західному напрямку, фактично до Донецька.

"Що являло собою це угрупування? Це лінія опорних пунктів, блокпостів, і базових таборів. Вони були розкидані на доволі великій відстані, і це створювало певні труднощі з їхнім забезпеченням.

Важливою особливістю цієї тактичної обстановки було те, що майже всі населені пункти в цій зоні контролювалися бойовиками або колаборантами. Наша армія стояла на відкритих позиціях, займала висоти, ділянки місцевості, але в той же час була дуже вразлива перед ворожою артилерією. І це на початку серпня призвело до серйозних проблем. Тим не менше, забезпечення угруповання тривало", – наголошує Олександр Сурков.

Ось який вигляд мало тимчасове житло нашого героя десь під кордоном із РФ улітку 2014-го:

Читайте цей матеріал повністю за посиланням: Вижити під "Градами" допомагали дитячі листи: відеохроніка війни з Росією від бійця 79-ї бригади

Попередній матеріал
В Ужгороді на 100% заповнені всі лікарні, що приймають хворих на COVID-19
Наступний матеріал
Не минулося без штовханини з Леросом: нардеп Юрченко прийшов до ВР вже без електронного браслету
Loading...