На кухні 17-річний Сергій почувається справжнім асом-кондитером. Він уже третій рік поспіль готує кекси на продаж.
Кухня завжди притягувала хлопця наче магнітом. Саме тут він навчався говорити та рахувати.
Сергій дуже пізно почав розмовляти і довго не міг ходити – через особливості розвитку і генетичні вади. У дитячому будинку сімейного типу він уже 5 років.
"Мені казали: навіщо його береш? І в школі він не зможе, і те не зможе. Ну чого він не зможе? Просто він потребує більше часу, ніж інші діти, але він зможе", – каже мама Сергія Оксана Зацаринна.
Нині хлопець здобуває фах кухаря-кондитера. Але в родині вже давно за шеф-кухаря. Нещодавно сам удосконалив рецепт сімейного кексу: замість оцту соду гасить підігрітим кефіром. Каже, так смак виходить ніжніший.
Випічку Сергій рекламує на власній сторінці у Facebook. Там у нього вже є постійні клієнти. Готує здебільшого на вихідних. На кожен кекс витрачає близько 40 хвилин.

У майбутньому Сергій мріє відкрити власну пекарню. Поки що отримані з продажу кексів гроші відкладає на просторий автомобіль, щоб уміщалися всі брати та сестри, яких у родині ще одинадцятеро.
Оксана Нечепоренко, В'ячеслав Кузьменко, Харківська область, "5 канал"