Мітинг під Верховною Радою
Мітинг під Верховною Радою 5 канал

"Іде пряма капітуляція": під Радою триває мітинг проти "формули Штайнмаєра" – включення

Читайте по-русски
Підписання "формули Штайнмаєра" активісти називають зрадою національних інтересів

Близько сотні представників "Правого сектору" та "Свободи" зранку зібралися під стінами Верховної Ради. Про таке повідомляє журналіст "5 каналу" Ганна Рибалка. 

Прийшли, щоби висловити протест щодо погодження напередодні у Мінську так званої "формули Штайнмаєра". За їхніми словами, документ ніщо інше, як зрада національних інтересів. Акція відбулася без провокацій. За порядком на площі Конституції пильнують близько двох сотень правоохоронців.

Заступник голови ВО "Свобода" Юрій Сиротюк говорить: "Ми не для того виганяли Януковича, виходили на революцію Гідності, потім їхали на війну і втрачали своїх побратимів, не для того десятки тисяч люлей загинуло, щоби зараз нашу українську землю так здавати: через дипломатичні рішення, через реалізацію "формули Штайнмаєра". Формула прямо прописує: спочатку вибори, легітимізація окупаційного режиму, а потім, можливо, у перпективі повернення контрольного кордону. А якщо ми уважно читаємо "Мінські угоди", то там написано, що громади місцеві мають право укладати транскордонне співробітництво, фактично вести конфедеративні відносити із регіонами в Росії". 

Інший учасник акції говорить: "Бачите, яка ситуація зараз на сході. Тут є побратими, які зараз от після акції їдуть на схід. Тобто війська відводяться і я вважаю, що це просто йде одна капітуляція. Не розумію просто, чого люди мовчать, чого не можуть вийти і сказати, показати, що ми є нація, одна держава". 

Нагадаємо, 1 жовтня під час брифінгу президент України Володимир Зеленський заявив, що у майбутньому буде підготовлено новий закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, до якого буде імплементована так звана "формула Штайнмаєра".

Нагадаємо, раніше, 1 жовтня 2019 року, в Києві на Майдані Незалежності та під Офісом президента пройшли акції протесту проти узгодження "формули Штайнмаєра". Подібні акції також пройшли у Харкові й у Львові.

Попередній матеріал
Брифінг прем'єр-міністра за підсумками засідання уряду – відео
Наступний матеріал
Чи виправдало себе об'єднання МЕРТ і Мінагрополітики – пояснення замміністра
Loading...