Партія "Голос"
Партія "Голос" Кіра Рудик / Facebook

"Давайте не будемо повторювати дурниць, які вигідні ворогам України" – Княжицький відповів чільниці "Голосу"

    Читайте по-русски
    На його думку, під час місцевих виборів у деяких регіонах більшість можуть узяти проросійські сили – і в цьому небезпека

    Проукраїнські політсили напередодні виборів мають об'єднуватися і підтримувати одне одного – на цьому наголосив нардеп від "Євросолідарності" Микола Княжицький. Так він відреагував на слова голови партії "Голос" Кіри Рудик, де вона заявила, що Петро Порошенко є її "політичним ворогом". Свою позицію політик опублікував у Facebook.

    "Чи були у мене раніше претензії до Порошенка? Очевидно! Як і розуміння того, що на посаді президента від зробив для становлення української держави більше, ніж усі попередні президенти. І Армія, Мова і Віра для мене не порожні слова, а атрибути, без яких Українська держава не відбудеться. Думаю, саме тому Порошенка на виборах президента підтримував як довірена особа і Ярослав Рущишин, і інші теперішні члени "Голосу". Переконаний, що і більшість виборців "Голосу" теж. Усі ми разом підтримували Порошенка, а не Зеленського", – каже Княжицький.

    Політик вважає, що Петро Порошенко не може бути ворогом для тих, кому армія, мова і віра – не порожній звук. І додає:

    "Він політичний ворог для ОПЗЖ, для частини "Слуг народу", і от зараз для очільниці "Голосу". Чому для очільниці? Бо для більшості членів цієї фракції Порошенко може бути політичним конкурентом, але точно не ворогом. І хто зараз "Порошенко"? Говоримо ж про партії. А генерал Забродський, герой Російсько-Української війни, для вас теж ворог? І Мустафа Джемілєв? І Ахтем Чийгоз? Може, для "Голосу" вороги ті, хто підтримував і підтримує зараз "ЄС", бажаючи єдності проукраїнських партій? Маю на увазі Мирослава Мариновича, Йосипа Зісельса, Ігоря Козловського, Володимира Балуха", – наголошує Княжицький.

    На його думку, під час майбутніх місцевих виборів у деяких регіонах більшість можуть узяти представники проросійських сил – і в цьому небезпека.

    "Що мали б робити проукраїнські сили? Координувати роботу. І не про "обійми" мова. "ЄС" міг би підтримати кандидатуру "Голосу" на посаду міського голови, наприклад, Рівного і Києва, а "Голос" – кандидатуру "ЄС" на посаду очільників Львова та Івано-Франківська. Або навпаки. "Голос", за словами Кіри, не братиме участі у виборах на Полтавщині, а "ЄС" збирається там підтримати декількох авторитетних АТОвців. Чому їх не підтримати "Голосу"? Це була б відповідальна політична позиція. "ЄС" не веде в Раду "бандитів і кар'єристів". Ще ніхто не затверджував списків, але я рекомендуватиму, наприклад, балотуватися від свого округу у Львові Уляні Пак, молодій і талановитій юристці, яку знають у Львові, відомому журналісту Антіну Борковському. Хто з них бандит?

    Час ще не втрачено. Давайте не будемо повторювати вигідних ворогам українців дурниць і почнемо нарешті займатися відповідальною українською політикою.

    Попередній матеріал
    Судове засідання у справі Стерненка розпочалося знову
    Наступний матеріал
    Кулеба закликав українців свідомо обирати країну світу для відпочинку під час пандемії
    Loading...